Министър Бойко Рашков беше в Хасковско, където при акция на

...
Министър Бойко Рашков беше в Хасковско, където при акция на
Коментари Харесай

Синът и съпругът на кметицата на Симеоновград са задържани за купуване на гласове

Министър Бойко Рашков беше в Хасковско, където при акция на Министерство на вътрешните работи бяха арестувани 7 души за пазаруване на гласове за изборите на 14 ноември.

Разпитани са повече от 15 души, съобщи.

При претърсването на домове, магазини и офиси са открити описи, персонални карти, към 160 хиляди лв., половин кг злато. Задържаните са работили в интерес на избрана политическа мощ, заяви вътрешният министър Бойко Рашков.

" Имаме прочут политически деятел, тука от района, който посредством медиатор с обезпечаване на финансови средства е заел няколко души, които да гласоподават за политическа партия, тъй че тука се работи извънредно интензивно и мисля, че в идващите дни общността ще бъде осведомена в допълнение за още голям брой сходни случаи, тъпо за нашите политически партии ".

Задържаните Александър и Пенко Рангелови обясниха:

" Ами аз през днешния ден описи не съм правил, аз имам примерно контракти, по които съм плащал на хората, с които работя ".

Кметът на село Малко градище Мария Писарова, която също беше арестувана, сподели, че при обиск в кметството са открити описи с имена на хора, които са получавали дърва за огрев, и на обществено слаби.

Акцията за пазаруване на гласове в Хасковско продължава до изборите на 14 ноември.

Снимка: Дора Атанасова/БНР
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР