Министър Атанас Славов, премиер акад. Николай Денков и министър Калин

...
Министър Атанас Славов, премиер акад. Николай Денков и министър Калин
Коментари Харесай

Премиерът акад. Денков: Кабинетът няма да толерира призивите за насилие

Министър Атанас Славов, министър председател акад. Николай Денков и министър Калин Стоянов. Снимка: Скрийншот от видео

Кабинетът се опълчва изрично на агресивното държание и апелите за. Това сподели министър председателят акад. Николай Денков по време на изказване, на което участваха министрите на правораздаването и на вътрешните работи. Те приканиха всички държавни институции, партии и жителите да изразят мненията си по тематиката и да подхващат дейности съгласно техните пълномощия, с цел да спрат провокациите към принуждение и ненавист измежду българското общество.

„ Големите проблеми в историята стартират от дребни акции от този вид “ – по този начин министър председателят акад. Денков разяснява ескалиращата в последно време експанзия в изявите на водача, партийни деятели и последователи на партия „ Възраждане “. Правителството счита за изцяло недопустимо този вид държание. От името на кабинета министър-председателят моли партия „ Възраждане “ да се върне към дейности, които подхождат на законите на страната.

Правосъдният министър Атанас Славов прикани българските проверяващи органи да образуват инспекции и да стартират следствия на база на обществено известните обстоятелства и информация.

„ Използването на депутатския имунитет за заобикаляне на административна или наказателна отговорност и нереализиране на такава отговорност е корист с право. Призивите за политическо стимулирано принуждение, за експанзия, потреблението на езика на омразата са съставомерни действия, които са наказуеми “ , съобщи министър Славов.

По думите му насилието в политическия развой не трябва да става норма , тъй като това значи да бъде компрометирана концепцията за конституционна народна власт.

„ Ние като институции ще се противопоставяме уверено на този развой и се надявам на поддръжка от българските жители “, прикани Славов.

Вътрешният министър Калин Стоянов е разпоредил на шефовете на регионалните дирекции на Министерство на вътрешните работи да бъдат изключително деликатни и да се наместват съответно против отявлени провокации към напрежение и принуждение.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР