Министър Атанас Славов е в Брюксел, където се провежда заседание

...
Министър Атанас Славов е в Брюксел, където се провежда заседание
Коментари Харесай

Министър Славов обсъжда в Брюксел функционирането на Европейската прокуратура

Министър Атанас Славов е в Брюксел, където се организира съвещание на Съвета „ Правосъдие и вътрешен ред “.

В дневния ред на съвещанието в част „ Правосъдие “ министрите на правораздаването ще обсъдят изменение на Директива 2012/29/ЕС за определяне на минимални стандарти за правата, поддръжката и отбраната на жертвите на закононарушения и за подмяна на Рамково решение 2001/220/ПВР на Съвета. Ще се дебатира също приемането на общ метод по предлагането за Регламент на Европейския парламент и на Съвета за общи правила за трансфер на наказателни производства от една страна на Европейски Съюз в друга.

В рамките на Съвета министрите ще обменят отзиви по Проучването по отношение на действието на Европейската прокуратура (EPPO)– работата на делегираните прокурори, независимостта на EPPO, нейната материална подготвеност, разногласията за подсъдност.
Ще бъде разисквано и одобрение на Позиция и констатации на Съвета по отношение на използването на Общия правилник за отбраната на данните (GDPR).

СНИМКА: БГНЕС

В рамките на съвещанието министрите ще бъдат приканени да одобрят Европейската тактика за електронно правораздаване 2024-2028 година, с която се дефинират правилата и задачите за развиването на електронното правораздаване в Европейски Съюз за идващите 5 години.

В състава на нашата делегация е и началникът на политическия кабинет на министъра доктор Борислав Ганчев.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР