Министър Ангелкова участва в Световния икономически форум в Ню ЙоркМинистърът

...
Министър Ангелкова участва в Световния икономически форум в Ню ЙоркМинистърът
Коментари Харесай

Министър Ангелкова участва в Световния икономически форум в Ню Йорк

Министър Ангелкова взе участие в Световния стопански конгрес в Ню Йорк
Министърът на туризма Николина Ангелкова взе участие във второто издание на Световния стопански конгрес в Ню Йорк, заяви пресцентъра на министерски съвет. Той се организира в интервала 24- 25 септември, съществени акценти в тазгодишното му издание са благоприятни условия и фактори за въздействие върху устойчивото развиване. Официални посетители на събитието бяха проф. Клаус Шваб, създател и ръководител на Световния стопански конгрес и Бил Де Блазио, кмет на Ню Йорк. Министър Ангелкова е на събитието по персонална покана на господин Борге Бренде, президент на форума.

За мен е чест и наслаждение да съм измежду участниците в Световния стопански конгрес, където ще се дискутират опциите за стабилно развиване, точно това е и главната цел пред туризма у нас, уточни министър Ангелкова. И добави, че секторът е водещ стопански фактор като способства с към 13% при образуването на Брутният вътрешен продукт на България.

В рамките на форума ще бъдат показани резултатите от Българското председателство на Стратегията на Европейски Съюз за Дунавския район, както и ролята на Министерството на туризма като съкоординатор по Приоритетна област 3 „ Култура и туризъм “ на Дунавската тактика.

Световният стопански конгрес е основа за разговор за потребление на най-съвременните научни, бизнес, софтуерни и цифрови нововъведения за осъществяване на Глобалните цели за стабилно развиване на Организация на обединените нации. Събитието събира представители на интернационалните институции и държавни управления. На форума ще участват над 700 представители на бизнеса, неправителствения бранш и университетските среди. В него ще вземат участие и представители на водещи компании и капиталови фондове в региона на туризма. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР