Министър Ангелкова като богинята Венера и с мотото Дюна върху

...
Министър Ангелкова като богинята Венера и с мотото Дюна върху
Коментари Харесай

Габрово показа на света защо е столица на хумора

Министър Ангелкова като богинята Венера и с мотото " Дюна върху дюна няма да оставя ", президентът Радев и Тодор Живков като две капки вода, кукери, гонещи неинтегрирани тъмни сили, на гол Цецо и 100 жилището са малко и първата дама и нейните фешън трепети - това бяха част от картините в габровския карнавал, който за следващ път сподели за какво назоваваме града столица на хумора. Габровци умеят да кажат посредством хумора истини, които или се вършим, че не виждаме, или ни бодат очите, това разбрахме около завършилия през уикенда карнавал в града край Янтра. Така измежду големите макети, запазена марка на карнавала, можехме да забележим още Тереза Мей като бостанското чучело, което държи Европа надалеч, Тръмп и Путин в функциите на Фред и Барни, готвещи света на гозба с грозде, лорд Евгени Минчев в компанията на Волен Сидеров като участници в българската " Евровизия ", Валери Симеонов с релса на врата и в размишления дали да скочи от бургаския мост. 
Не беше спестено нищо и на " елементарните " хора, които търкат билетчета с вяра за бърза облага, играят хоро в чистите води на рилско езеро, бият се за кръста на Йордановден, веганизират се или издигат в фетиш прасето и мезето. 
Разбира се, за габровци светът е и хубаво място с изкуство, танци и позитивни тематики за проявление, които също откриха място в шествието. Кукли стихии водеха парада, габровските футболисти отбелязваха 100 години от първия футболен мач, игран в града, дами в специфични светещи костюми огряваха до късно през нощта карнавалната вечер, големи бели птици и реализатори на кокили внасяха деликатност и хубост, а пловдивската гимназия по театрални изкуства сподели живи шедьоври на изобразителното изкуство с невероятното си преобразяване и грим. 
Около 2500 бяха участниците в шествието, а карнавалните картини 67. За трета поредна година карнавалът имаше и конкурсна част с апетитни награди.
Вечерта приключи с невероятния концерт на група " Акага ", Down Low, Tess и Turbo B, DJ празненство с съветските звезди Filatov&Karas. Американската група Bandaloop пристигна за първи път в България особено за карнавала в Габрово и сподели неповторимите си танци на въжета върху близо 40-метровата постройка на общината.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР