Министър Ананиев по телефона е поискал оставката на проф. Камен

...
Министър Ананиев по телефона е поискал оставката на проф. Камен
Коментари Харесай

БСП моли Радев НСО да пази шефа на Здравната каса

Министър Ананиев по телефона е изискал оставката на проф. Камен Плочев- шеф на НЗОК. Той, като министър, няма право да желае оставката на човек, директно определен от Народното събрание. Днес, посредством медиатор, проф. Плочев получава директна опасност от почитан политик в страната, който споделя следното: „ Предайте на професора да си подаде непринудено оставката и да се разделим с положително, тъй като в противоположен случай имаме и други ограничения - ще включим цялата репресивна машина против него и няма да си откри място в България като професор “. Това съобщи депутатът от Славчо Велков пред публицисти в Народното събрание.

НСО да реши степента на заплаха за шефа на НЗОК проф. Камен Плочев и да го охранява. С този апел се обърна към президента Румен Радев, към който е службата за защита, Славчо Велков.

Той напомни, че проф. Плочев е изпратил писмо до Цвета Караянчева и до всички ръководители на парламентарни групи. „ С него той ги уведомява, че към началото на 2018 година Касата има доста огромни отговорности към непознати сродни организации, за което министър Ананиев знае. Проф. Плочев желае Народното събрание, който го е избрал директно, да вземе нужните ограничения и да бъде обновен бюджетът, с цел да не бъдем задължени към непознати страни, където отхвърлят планово лекуване на български жители “, сподели още Велков.

Той посочи, че с проф. Плочев са дългогодишни другари и е угрижен за неговата сигурност.

„ Излязох на трибуната да запитвам министър Ананиев къде са тези пари. Само месеци преди този момент, когато избирахме проф. Плочев, министърът твърдеше, че Касата е на нула. А в този момент се оказва, че към 2018 година отговорностите на Касата са над 270 млн. лева В страната има скандал. Става въпрос за над четвърт милиард лв. “, акцентира националният представител.

Според него не може с лека ръка да се харчат одобрени професори, както беше изхарчен за два дни проф. Николай Петров. „ Загрижен съм за неговата персонална сигурност. Ще има съвещание на здравната комисия в сряда, където професорът да бъде изслушан по този въпрос и да забележим по какъв начин по този начин се плашат български професори “, разяснява депутатът от левицата.

По неговите думи проф. Плочев е имал среща с най-високопоставения политик в страната и е имал уверението, че застава зад него и да си гледа работата умерено. „ С нищо не е дал мотив да му се желае оставката, с изключение на с това, че е писал до Народното събрание “, уточни Велков и се обърна към президента, като началник на Национална работа за защита: „ Нека да реши степента на заплаха и в случай че би трябвало да му обезпечат защита. “
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР