Министър Александър Манолев и президента на Камарата Орландо Ернандез Гюйен

...
Министър Александър Манолев и президента на Камарата Орландо Ернандез Гюйен
Коментари Харесай

Засилен интерес на български фирми към бизнес в Куба


Министър Александър Манолев и президента на Камарата Орландо Ернандез Гюйен

Засилен интерес от страна на български компании да развиват бизнес в Куба, регистрира Търговската камара на островната страна, която разгласи подготвеност да оказва помощ на сдруженията, искащи да работят в страната. Това оповестиха от Министерството на стопанската система след среща в сряда на заместник-министъра на стопанската система Александър Манолев и президента на Камарата Орландо Ернандез Гюйен. Двамата са разговаряли по време на Международния панаир FIHAV 2017, който се организира в Хавана.

Няколко български плана са стартирали от началото на 2017 година

Сред тях са такива на " Приста Ойл " и " Рубелла ", които са стартирали договаряния за основаване на смесени предприятия с кубински сътрудници за производства в Куба в своите браншове.

Друга компания - " Булгаргеомин " също води диалози с Министерството на енергетиката и мините за взаимно дружество за рудодобив. Сред образците е и компания " АSHCUBA ", която възнамерява вписване на смесена компания в туризма с кубинското туристическо обединяване КУБАНАКАН за изграждане на хотел наоколо до Хавана. " За нас е доста значимо сходни компании да имат сътрудник на място в Куба, към който да се извърнат и който да им помогне да създадат първите си стъпки до реализацията на съответен план ", споделя зам.-министър Манолев, представен в известието.

Орландо Гюйен се заел, че представителите на българския бизнес могат да разчитат на поддръжката на Търговската камара на Куба. По думите му те могат да оказват помощ освен с насочването на фирмите към евентуални сътрудници и разяснение на административните разпореждания в обособени браншове, само че и с регистрацията на непознати компании в Куба.

Имаме доста положително партньорство с България и сме подготвени да поддържаме фирмите от вашата страна, които имат съответен интерес, уточни той. До този миг те са оказвали помощ на обособени представители на бизнеса, които са се обръщали към тях, само че е липсвала задоволително информация и процесът не е бил добре канализиран. Сега разговорът ще бъде доста по-оперативен, като в него интензивно ще взе участие и търговско-икономическата работа на България, която към този момент е възобновена и работи на място, допълниха от ведомството.

Александър Манолев заречен българското министерство да поддържа този развой и обяснил, че от Куба има проявен интерес за импорт на дейни вещества и на подготвени лекарствени форми от България. Също по този начин имало интерес към български млечни артикули - сирена, кашкавали, масло в дребни, междинни и огромни опаковки, и разнообразни плодови млека и десерти, които да бъдат предлагани главно в хотелските вериги.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР