Минисериалът на Netflix Кралица Клеопатра, който се сблъска с остри

...
Минисериалът на Netflix Кралица Клеопатра, който се сблъска с остри
Коментари Харесай

Чернокожата Клеопатра чупи рекорди за най-нехаресван сериал

Минисериалът на Netflix " Кралица Клеопатра ", който се сблъска с остри реакции още преди премиерата си, е най-нехаресваното от феновете тв шоу в историята. Това е по този начин съгласно статистиката на създанения през 1998 година уебсайт Rotten Tomatoes, който мери в проценти утвърждението на рецензията и публиката. Да, вярно прочетохте - откак уеб сайтът съществува, не е имало сериал с по-лоша оценка от аудиторията. " Кралица Клеопатра " е позитивно оценен от 2% от гласувалите над 5000 души (първоначалната му оценка беше даже 1%). Не е доста по-добър и приемът му от критиците - той има 10% рейтинг, или от един от 10 отзива е позитивен. 

В друга платформа - IMDB, където са дали своят вот над 55 хиляди души, рейтингът му също е най-ниското допустимо 1/10. Сериалът излезе в платформата на 10 май. Въпреки че в премиерната си седмица той е измежду 10-те най-гледани продукции в Netflix, явно множеството фенове са останали разочаровани.

" Кралица Клеопатра " е документална драма, която наблюдава живота на последната владетелка на Египет посредством възстановки и изявленията. Още преди да бъде пуснат на екран, сериалът бе подложен на критика за избора на цветнокожата актриса Адел Джеймс за ролята на Клеопатра. Според мнозина, изключително египтяни, това е " подправяне на историята " и " погрешно показване ". 

Египетският юрист Махмул ал-Семари даже попаде тъжба, в която изисква прокуратурата да вземе " нужните законови ограничения " за прекъсване на достъпа до услугите на Netflix в Египет, тъй като сериалът " цели да изтрие египетската еднаквост. 

В края на предходната седмица Адел Джеймс се опита да отбрани присъединяване си в изявление: " Да, не знаем от кое място е майка й, нито баба й по бащина линия, само че филмът е толкоз повече от породист въпрос. "  

Критиците и феновете на " Кралица Клеопатра " акцентират, че слабостите му не са единствено в кастинга. " Неравна любителска възстановка на " Игра на тронове ", преплетена с изявления за учени, за които в никакъв случай не сте чували ", написа Камила Лонг, топ критик в Rotten Tomatoes.

" Това не е документален сериал, а фентъзи. Ужасна актьорска игра и сюжет ", е мнението на консуматор. " Информацията, постоянно погрешна - както наподобява, е също доста скучна, и изцяло чувството е за суха сапунена опера ", безсърдечен е Пол Таси във Forbes.

 

Инфо: segabg.com

 

 

 

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР