Минисериалът Чернобил, който разби всички рекорди на IMDb с рейтинга

...
Минисериалът Чернобил, който разби всички рекорди на IMDb с рейтинга
Коментари Харесай

Бум на екскурзии на българи до Припят след хитовия сериал Чернобил

 Минисериалът " Чернобил ", който разруши всички върхове на IMDb с рейтинга си от 9, 7/10 върна модата към така наречен мрентусиасти, които си обменят препоръки за пътешестване до Припят, други описват прекарванията си, трети се интересуват по какъв начин да стигнат до такава степен. Още преди сериалът да стане факт, в България няколко туристически организации продаваха екскурзии до мястото, чиято мрачна, трагична и мъчителна история е пресъздадена в сериала.

Една от тях предлага пътешестване до Киев и Чернобил плюс бонус - посещаване на резиденцията на някогашния украински президент Янукович. 

Родни туроператори излязоха с предложения за екскурзия до Чернобилската АЕЦ.

" Нивото на радиацията е колкото човек би събрал по време на трансатлантически полет. Един ден ще бъде отдаден на по-важните забележителности на украинската столица. Включили сме в програмата и две екскурзии – до Киевско-Печерската лавра и до резиденцията на някогашния украински президент Янукович. Полетите са с ниско-тарифна компания по директния маршрут София – Киев ", пишат в офертата си от туристическа организация, оповестява " Блиц ".

Продължителността на екскурзията е 4 нощувки - пет дни в група от 9 души. 

Цената е 445 евро на човек и включва: български водач; трансфер от/до летището в Киев; пешеходна обиколка на най-известните забележителности на Киев (централната част), един цялостен ден в Чернобил/Припят с включен обяд в Зоната и всички входни такси; 4 нощувки в съвременен хотел три звезди в историческия център на Киев без включена закуска. 

Самата компания не предлага самолетните билети и те би трябвало да бъдат платени настрана - приблизително по 20-40 евро на човек. 

Друга компания предлага сходни услуги, само че цената там със самолетен билет е 720 евро. 

А ето и част от описа на Ивана Иванова, която сега се намира в региона на Чернобил и разказва претърпяното в една от фейсбук групите, отдадени на сериала:

" Мястото е впечатляващо (ако е редно да употребявам тази дума в случая) единствено по себе си. Външно огромна част от жилищните блокове са непокътнати, вътре има останали шкафове, библиотеки, книги на места, изпокъсани тапети.. няма изключително доста движимости, защото са ги унищожавали, а и е имало доста крадци.

Съществуват ли мутанти в Чернобил? Факти и догадки, от които ще ви настръхнат косите

Според нашия гид е имало доста крадци, които са събирали огради и метали за вторични първични материали и претопяване. Едно от дребното, в действителност недокоснати места, са детските градини.

Там нещата не наподобяват докосвани от човешка ръка оттогава до в този момент. Естествено, че природата и времето са оставили своя отпечатък, само че също така всичко си стои по мястото там - легълцата подредени едно до друго, играчките по масичките, дребни детски столчета, цялостен ред детски камиончета, кукли по пода, закачалки по стената. 

Може би за мен точно детската градина беше една от най-потискащите гледки, когато е потвърдено, че в деня на повредата децата са си отишли на учебно заведение и на всички места и са били 15 000... на фона на 50 000 възрастни, които в слуая са били хора на възраст сред 25-30 преобладаващо....

Повечето възпитаници са записани в тогавашните дневници/тетрадки като присъстващи в клас..

Както множеството от вас несъмнено към този момент са проучили, а и сте видели във кино лентата и с риск да се повторя - това е бил напълно нов град на 15-тина (+-) години цялостен с младежи основно.. Към оня миг хората в града са решили, че ще се засади по един розов шубрак за всеки гражданин на града и досега преди деня на детонацията са съумели да посадят 30 000 храста, за това в момента розите са на всички места... къде изсъхнали и изкривени, а на други места буйни и високи.. на всички места са.

Искали са да го създадат град за образец и единствено са си го наричали " град-мечта "....

Сградата на учебното заведение е разрушена на доста места, за това там не ни беше разрешено да влизаме.

Другото непозволено за влизаме място беше болничното заведение поради хората лекувани там и облеклата в мазетата (едно то най-радиоактивните места в цялостен Припят). "

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР