Минисериалът "Чернобил" (който емоционално следяхме по HBO) приключи, но след

...
Минисериалът "Чернобил" (който емоционално следяхме по HBO) приключи, но след
Коментари Харесай

На екскурзия в Чернобил: ексцентричност или очакван ефект след края на сериала...

Минисериалът "Чернобил " (който прочувствено следяхме по HBO) завърши, само че след финала му туристите, които желаят да видят блоковете на Чернобилската АЕЦ и призрачния зарязан град, стремглаво нарастват с всеки минал ден...

Епизодите, проследяващи събитията към най-тежката нуклеарна повреда на всички времена в Европа, са провокирали толкоз огромен интерес у феновете, че една от локалните туристически организации в Чернобил е оповестила 40% скок в резервациите, откогато английската поредност стартира излъчването си при започване на май.

Припомняме, че и 5-те епизода на поредицата получиха високи мнения от феновете и критиците, а функциите на действителните персонажи от действителната история на Чернобил Валери Легасов и Борис Шчербина впечатлиха мнозина.

 f Getty

В призрачния град Припят, който в миналото е бил дом на към 50 000 души, работещи най-вече в централата, e имало увеселителен парк с голямо виенско колело, което в никакъв случай не е било употребено, защото откриването му е било планувано за 1 май 1986 година – няколко дни след злополуката. За да прегледат призрачното място, дружно с екскурзовод на британски език, туристите са подготвени да платят по към 100 Щатски долар на човек.

 f Getty

Директорът на туристическата организация SoloEast, Сергей Иванчук, споделя, че компанията е отбелязала 30% нарастване на туристите, отишли в региона през май 2019 година в съпоставяне със същия месец на предходната година. „ Резервациите за юни, юли и август са се нараснали с към 40%, откогато HBO излъчи шоуто “, изяснява той.

 f Getty

Директорът на Chernobyl Tour, компания, предлагаща специфична обиколка на местоположения, които са пресъздадени в сериала, Ярослав Йемеляненко, споделя, че една от "забележителностите ", включена в туристическия тур, е бункерът, където в началото локалните ръководещи вземат решение да не изтеглят града незабавно след детонацията.

Тази година светът означи 33 години от злополуката, провокирана след несполучлив тест на сигурността в 4-ти реактор на нуклеарната централа, след който облак от радиоактивни частици доближи огромна част от Европа.

 f Getty
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР