Минисериалът „Чернобил“ на HBO изведнъж върна призрака на взривилата се

...
Минисериалът „Чернобил“ на HBO изведнъж върна призрака на взривилата се
Коментари Харесай

Сериалът Чернобил постигна рекордно висок рейтинг и остави зад себе си Игра на тронове

Минисериалът „Чернобил“ на HBO внезапно върна призрака на взривилата се през 1986 година в Украйна атомна централа, ситуиран покрай река и град Припят, намиращи се покрай границата с Беларус.

Филмът провокира същински възторг и всеобщо се разисква от медиите и в обществените мрежи. Хората означават на първо място съвсем документалната акуратност на детайлите, вярната интонация и неналичието на зложелателство от руския метод на живот. Само на шлемовете на пожарникарите са поставени червени звезди, вероятно с цел да се подскаже на по-младите фенове, че действието се развива в Съветския Съюз, а не в днешна Русия.



Успехът на „Чернобил“ е разрушителен. Филмът незабавно оглави рейтинга на уеб страницата IMDB, като преди ден той имаше колосалните 9,5 точки в тази ранглиста, а през днешния ден неговият рейтинг даже се повиши до 9,6 – безспорен връх в платформата. Филмът остави „Игра на тронове“ на шесто място в този влиятелен рейтинг, а „В обувките на Сатаната“ е на пето място.

„Чернобил“ включва пет серии, от които до момента излязоха три. Ролята на заместител министъра на Съвета на министрите Борис Счербина извършва Стелан Скарсгард, който придава на партийния необут от Донбас скандинавска грациозност. В ролята на учен Легасов е Джаред Харис. Легасов е мъжът, който в своите дневници споделя всичко, което са видели очите му и са чули ушите му.



Споровете за повода за повредата в атомната централа не стихват и до през днешния ден. Но спокойния и разсъдлив метод към тази ужасна история провокира доверие в фена. Още повече, че всички герои са същински, всичко което се демонстрира на екрана е било истина. Показан е героизмът на хората, които не разрешават топящото се ядро на нуклеарния реактор за токсини Европа и да загинат десетки милиони.

Филмът е извънредно въздействащ и достоверен, като пред него „Игра на тронове“ наподобява като една комедия.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР