Минимум литър и половина вода всеки ден трябва да изпиваме,

...
Минимум литър и половина вода всеки ден трябва да изпиваме,
Коментари Харесай

Лекарите съветват: Пийте минимум литър и половина вода всеки ден

Минимум литър и половина вода всеки ден би трябвало да изпиваме, а през летните жеги и повече.  Това разяснява пред Нова тв кардиологът доктор Венцислав Григоров в болница “Сърце и мозък ” - Бургас.

Течности би трябвало да одобряваме даже в моменти, в които не изпитваме жадност, с цел да може да поддържаме тялото си хидратирано, като по този метод се подлагаме и на по-малко стрес ”, съобщи Григоров.

" Абсолютно наложително е да заобикаляме алкохола през летните месеци, защото той довежда до в допълнение обезводняване. Трябва да се заобикаляме изобилното преяждане с тежки храни. Препоръчва се да ядем по-често, само че в по-малки количества, да доминират по-леките храни - плодове, зеленчуци ”, добави още той.

Според климатолога Зорница Спасова първата вълна на горещото време е най-опасна за хората, тъй като още не са се приспособили. " Първите жертви са най-уязвимите, с хронични болести. И за здрав човек 40 градуса са прекалено много ", изясни Спасова. По думите й за гореща вълна се счита 3 поредни дни с над 30 градуса.

“В България се счита, че 32 градуса е ден с горещо време, жълт код се афишира на 34 градуса ”, изясни Спасова.

Нощите с над 20 градуса също били рискови, тъй като тялото не можело да се охлади.

" Веднъж претърпял топлинен удар, човек би трябвало да внимава до края на живота си ", изясни Спасова.

В България има най-ниска климатизация в Европейски Съюз – 46%, изясни още Спасова.

" Поне 3 часа дневно би трябвало да прекарвате в климатизирани пространства, даже в публични места, в случай че нямате климатик у дома ", поучава Спасова.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР