Минимум 94 години затвор очакват всеки от двамата родители, държали

...
Минимум 94 години затвор очакват всеки от двамата родители, държали
Коментари Харесай

Поне 94 години затвор грозят американското семейство, държало децата си оковани

Минимум 94 години затвор чакат всеки от двамата родители, държали тринадесетте си деца оковани и гладни в дома си в Калифорния, в случай че бъдат приети за отговорни по десетките обвинявания, написа организация " Ройтерс ".

Новината раздруса Америка и света предходната седмица, откакто една от дъщеричките на семейство Давид и Луис Търпин бе съумяла да избяга от къщата и да прати там полицията. Силите на реда разкрили вътре останалите 12 деца, недохранени, мръсни и вързани с вериги и катинари за леглата. Те са на възраст сред 2 и 29 години, само че изостанали в развиването си поради преживения тормоз. Най-голямата щерка – на 29 – тежи 37 кг.

Обвиненията варират от застрашаване на дете и непозволено задържане до полов тормоз върху една от дъщерите. Защитата пледира непорочност по всички тях.

Прокурорът уточни, че децата са били лишавани от храна, хигиена и медицински грижи и са били наказвани за прегрешения от вида на това, че са си измили ръцете до над китките. Някои от тях са били държани приковани със седмици и месеци, като не им е било позволявано да вървят даже до тоалетната. Разрешено им е било да се къпят един път годишно.

" Родителите са купували храна за себе си, само че не са давали на децата да ядат. Купували са си храна, в това число сладкиши – ябълкови и тиквени, оставяли са ги на масичката, с цел да могат децата да ги виждат, само че не и да ядат. "

17-годишното момиче, което съумя в неделя да избяга и да вдигне паника, е готвило проекта си повече от две години. Полицаите, които са я видели първи, настояват, че тя е изглеждала на 10. С нея е тръгнало и друго дете, което обаче се е уплашило и се е върнало.

 Поне 94 години затвор грозят американското семейство, държало децата си оковани
© Reuters

Жертвите са разказали, че родителите им почнали да ги връзват преди години за наказване, първо с въжета, а след това – с вериги и катинари. Те не са посещавали доктор в последните 4 години и нито едно в никакъв случай не е било на ортодонт. Не им е било позволявано да имат играчки.

Това отношение е почнало, до момента в който фамилията е живяло в Тексас, като в един миг родителите са живели настрана и отвреме-навреме са носели храна на децата. През 2010 година са се преместили в Муриета, Калифорния, а през 2014 – в Перис. Децата са били регистрирани като възпитаници в частно учебно заведение, чийто шеф е бил татко им. Този вид институции са самостоятелни от федералните и щатските просветителни системи и на процедура няма държавна власт, която да следи какво се случва в тях.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР