Минимум 3 години трябва да е живял купувач на жилище

...
Минимум 3 години трябва да е живял купувач на жилище
Коментари Харесай

Ограничение при препродажбата на жилище в Амстердам

Минимум 3 години би трябвало да е живял покупател на жилище в Амстердам в него, с цел да има право да го препродаде. Новото условие беше утвърдено от общинските управляващи на холандската столица и има за цел да ограничи спекулативното придобиване на жилища.

Ограничението ще обхване парцелите от междинния за Амстердам ценови сегмент, а точно от 175 000 EUR до 297 000 EUR. Ако въпреки всичко новите притежатели решат да трансфорат по-бързо парцела още веднъж в пари, то те ще търпят наказания. Последните няма да касаят хора, които могат да потвърдят, че са в затруднено финансово състояние и желаят да си набират свежи пари посредством продажба на недвижимо имущество. Все още не е посочена датата, в която ограничаването влиза в действие.

Промяна има и на пазара на наеми. Работи се по законопроект, който ще даде пълномощия в общините с недостиг на жилища да може да се вкарва таван на наемите при новите контракти до даден % от данъчната оценка на парцела. През март също по този начин се разиска и въвеждането на ограничаване за отдаване чартърен на жилища от първичния пазар, с цел да може да се понижи дефицитът при покупката на този вид парцели.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР