Минимум 25% увеличение на заплатите искат от Синдикалната федерация на

...
Минимум 25% увеличение на заплатите искат от Синдикалната федерация на
Коментари Харесай

Минимум 25% увеличение на заплатите искат от Синдикалната федерация на служителите в МВР

Минимум 25% нарастване на заплатите желаят от Синдикалната федерация на чиновниците в Министерство на вътрешните работи (СФСМВР). От управлението на синдиката прецизираха, че няма да правят отстъпка от този %, само че не е изключено той да се усили .

Това стана ясно два дни откакто протестиращите служители на реда подвигнаха палатката си пред постройката на Министерството на финансите, имаше среща сред синдиката на служителите на реда, синдиката на надзирателите ( Синдикатът на чиновниците в пандизите ) и вицепремиера и финансов министър Асен Василев. На нея е станало въпрос за " пари против промени в Министерство на вътрешните работи ".

Председателят на Синдикалната федерация на чиновниците в Министерство на вътрешните работи (СФСМВР) Валентин Попов съобщи, пред БНР, че протестната подготвеност остава.

От СФСМВР са безапелационни, че все още не могат да дефинират каква тъкмо промяна би трябвало да се случи в Министерство на вътрешните работи . Смятат, че би трябвало да се направи разбор на министерството, да се набележат слабите места и по този начин да се правят промени .
 Полицаите си подвигат палатката пред постройката на МФ
Полицаите си подвигат палатката пред постройката на МФ

Те остават в положение на митинг до момента в който не бъдат решени проблемите в бранша

Към момента отделянето на пожарната и на чиновниците на незабавния тел. 112 в обособена организация не са на дневен ред за СФСМВР , съобщи Валентин Попов.

По думите му, синдикатите дават период на държавното управление до края на май за изясненост за нарастването на полицейските заплати . Дотогава синдикатите би трябвало да бъдат включени в работните групи в министерството, които да дискутират промяната в Министерство на вътрешните работи. В противоположен случай след края на май още веднъж стартират дейни протестни дейности.
 И служителите на реда във Видин на митинг, желаят по-високи заплати
И служителите на реда във Видин на митинг, желаят по-високи заплати

Утре ще се проведат в други три града в страната
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР