Минималното възнаграждение да се повиши и от догодина да достигне

...
Минималното възнаграждение да се повиши и от догодина да достигне
Коментари Харесай

Предложение: 650 лева минимална заплата от догодина

Минималното заплащане да се увеличи и от следващата година да доближи 650 лв.. Това предлага общественото министерство. С увеличение на минималната работна заплата с 40 лв. към 450 000 души ще получат нарастване, показва Българска национална телевизия.
Социалният министър предвижда че през идната година България ще се възвръща от икономическата рецесия. „ В стадий на възобновяване би трябвало да търсим както метода да запазим заетостта, по този начин и да повишим приходите. Добре знаете, че минималната работна заплата в България е може би най-ниската в Европейски Съюз “, безапелационна е тя.
 Обсъжда се: Лев на час - ставка за нощния труд от следващата година Обсъжда се: Лев на час - ставка за нощния труд от следващата година
Нощният труд ще е минимум лев на час от 1 януари 2021 година, като отсега нататък ставката ще е 0,15% от минималната заплата. Тази смяна в Н...
От КНСБ поддържат концепцията и оферират промени в законодателството. Според тях би трябвало да има данъчни облекчения за хората от нискодоходните групи. „ Необлагаем най-малко върху размера до минималната работна заплата. Това би имало по значителен резултат “, счита Любен Томев от Института за обществени и синдикални проучвания към КНСБ. Оттам поддържат концепцията за увеличение на минималната работна заплата следващата година.
Работодатели обаче, са на друго мнение. От Асоциацията на индустриалния капитал оферират минималната заплата да не се усилва следващата година поради влошените стопански индикатори след Коронавирус епидемията. В последните месеци са регистрирани дефлация и спад на стопанската система и точно поради това от бизнеса са срещу нарастването. „ Служебно държавното управление ще усили в допълнение разноските за труд. Които ще влошат в допълнение икономическото положение на комерсиалните сдружения. Може да провокират редуциране на работни места “, безапелационен е Добрин Иванов от Асоциацията на индустриалния капитал в България.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР