Минималното обезщетение за безработица ще бъде 18 лева дневно, а

...
Минималното обезщетение за безработица ще бъде 18 лева дневно, а
Коментари Харесай

С колко ще се повиши обезщетението за безработица

Минималното обезщетение за безработица ще бъде 18 лв. на ден, а не 15 лв., както оферираше държавното управление с плана на бюджет на публичното обезпечаване за тази година.

Ще се усили и оптималният размер на компенсацията и ще бъде 84 лв. също от 1 април. Това разгласи общественият министър Георги Гьоков след съвещанието на Националния тристранен съвет. Остава желанието оптималният застрахователен приход да се усили от 3000 на 3400 лв..  

Вдигат компенсацията за безработица

От осигуровки в Национален осигурителен институт през 2022 година ще влязат 9 милиарда и 800 милиона лв., а дефицитът на средства, нужни за пенсии и за обезщетение, ще нарасне до 41%. Общите разноски са изчислени на 16 милиарда 853 милиона лв.. На няколко пъти Гьоков акцентира, че пенсиите ще се усилят с 6,1 на 100 от 1 юли, единствено в случай че няма друго решение:

 istock istock
" Само освен това изискване споделям, че междинната пенсия се чака да нарасне с 22% и нагоре и да стигне до 574 лв., при 470 лв. през 2021 година "

Работят се няколко разновидността за пенсиите, компенсиращи инфлацията
Синдикатите обаче желаят механизъм, който след 1 юли да интегрира в себе си Covid добавката от 60 лв.. 300 милиона лв. се залагат за продължение на мярката 60/40, усилват се и месечните детски добавки от 1 април.
Източник: pariteni.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР