Минималният месечен размер на осигурителния доход за регистрираните земеделски стопани

...
Минималният месечен размер на осигурителния доход за регистрираните земеделски стопани
Коментари Харесай

Внимание, Пенсионери! Ето Какво Ще Се Случи С Пенсиите През Новата Година, Огромна Промяна!

Минималният месечен размер на осигурителния приход за записаните аграрни стопани и тютюнопроизводители ще бъде 400 лева

Парламентът реши от 1 юли 2019 година минималната пенсия да бъде 219, 43 лв.. От 1 януари до 30 юни идната година минималната пенсия ще бъде 207, 60 лв., както до момента.

" За " гласоподаваха 110 народни представители, 65 бяха " срещу ", а 18 се въздържаха.

Парламентът отхвърли предложенията на Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи от 1 юли идната година минималната пенсия да бъде 300 лв..

Предлагаме минималната пенсия да стане 300 лева от 1 юли 2019 година Това сподели секретарят на ПГ на " Българска социалистическа партия за България " Филип Попов. " Преди месеци пенсионерите излязоха под прозорците на властта и желаят преизчисляване на всички пенсии. Те оферират минималната пенсия да стане 308 лева и таванът на пенсиите да бъде отстранен. Какво се случи от този момент до момента? Нищо. Вие останахте глухи за техните обективни претенции. Това са заболели хора, само че са на първо място почтени българи и заслужават почтени старини ", сподели още Попов и уточни, че с 200 лева пенсия за месец не може да се оцелява.

" Защото тези 200 лева са колкото надницата на народните представители за един ден, а пенсионерите би трябвало да изкарат един месец. Затова нашето предложение е минималната пенсия да стане 300 лева от 1 юли 2019 година до 31 декември ", съобщи той.

" И от Движение за права и свободи предлагаме цифрата 219,43 лева да стане 300 лв. ", сподели депутатът от ПГ на Движение за права и свободи Рамадан Аталай в дебатите по окончателното гласоподаване на бюджета на ДОО. " Тези, които сега се назовават Оперативна програма предлагаха 600 лв. пенсия. Тогава декларирахме, че популизмът е нездравословно нещо, а с тези популисти ГЕРБ направиха държавно управление ", съобщи той. " Ако не бяха Оперативна програма и земята щеше да спре да се върти ", разяснява Рамадан Аталай.

" Няма по какъв начин единствено преди известно време да сте спечелили избори с предложение за 500 лв. пенсия, а през днешния ден да излизате и да казвате добре, че бяха Оперативна програма, че се случи това да има 200 лв. пенсия ", уточни той към депутатите от " Обединени патриоти ". " С това Оперативна програма страната стигна до такива размери на безобразия и на националистически изказвания, на подобен крах, че чак ГЕРБ се чудят по какъв начин да се измъкнат от обстановката ", съобщи Рамадан Аталай.

" Пенсионерите вие ги извеждахте на улицата, само че не можахте да намерите точния израз да им кажете, че цифрата 219,43 лв. не ги устройва. Те са по-бедни, в сравнение с когато ние сме били на власт ", изясни той. " В момента си разпределяте порции от Агенцията за чужденците ", обърна се Аталай към " Обединени патриоти ". " Това, че отказвате да подкрепите пенсията да стане 300 лв. е цялостно безсрамие ", посочи той. " Ако през днешния ден не подкрепите цифрата 300, би трябвало да излезете и да обясните за какво и по какъв метод държите родителите ни в недоимъка, с които спечелихте изборите ", сподели още Рамадан Аталай.

Добре, че бяха " Обединени патриоти " или Оперативна програма, че нямаме втора протурска партия в Народното събрание. Това сподели депутатът от ПГ на " Обединени патриоти " Валери Симеонов. " Оперативна програма - и ДОСТ го няма, Оперативна програма - и Движение за права и свободи отидоха на четвърто място ", разяснява той.

" Рамадан Аталай е следващият манипулатор на трибуната на Народното събрание, за жалост. Никъде и в никакъв случай в предизборната акция на " Обединени патриоти " не съществува цифрата 500 лв. минимална пенсия ", съобщи Валери Симеонов. " Нито 600, нито 500 лв.. Придържайте се към обстоятелствата ", прикани той.

" Добре че бяха " Обединени патриоти ", с цел да се покачат срамно ниските минимални пенсии ", разгласи депутатът. " Колкото и да ви е тъжно, това е реалност. Въпреки съответните не изключително удобни последици във връзка с останалите. Това сме постигнали, това сме създали ", сподели още той.

Защо когато Българска социалистическа партия управляваше не предложи преизчисляване на всички пенсии - тъй като са царе на популизма, банкрутите и дефицитите. Това сподели националният представител от ГЕРБ Светлана Ангелова.

" През 2008 година, когато няколко пъти имаше нарастване на пенсиите от 20%, го платихме през 2009 година държавното управление на Борисов - в най-тежката година на икономическа рецесия Българска социалистическа партия загробихте българските жители. А когато управлявахте през 2013 и 2014 година и когато имахте опция да извършите бюджета на ДОО за 2014 година какво направихте уважаеми сътрудници от ляво? Увеличихте минималната пенсия с 4,50 лева - от 150 лева на 154 лева ", съобщи Ангелкова. " Защо когато управлявахте, не предложихте преизчисляване на всички пенсии с приход от предходни години? Защото знаем, че сте царе на популизма, на банкрутите и на дефицитите, само че не недейте да заблуждавате българските жители, че може да се харчат повече средства в сравнение с има ", сподели още тя

Днес депутатите не престават с окончателното приемане на бюджета на Държавното публично обезпечаване за 2019 година На близо 11-часово съвещание през вчерашния ден те одобриха дефинитивно Законопроекта за бюджета на НЗОК и първите два члена от бюджета на ДОО - рамката на бюджета и приходната и разходната част на фонд " Пенсии ".

Приходите по бюджета на фонд " Пенсии, несвързани с трудова активност " са 296, 5 млн. лева 217,4 млн. лева са приходите в бюджета на фонд " Трудова акцидент и професионална болест " за 2019 година, а разноските са малко над 53 млн. лева

Приходите на фонд " Общо заболяване и майчинство " са в размер на 1,1 милиарда лева, като дефицитът е малко над 44 млн. лева Приходите по бюджета на фонд " Безработица " са малко над 315 млн. лева, а разноските - съвсем 450 млн. лева Дефицитът в бюджета е към 135 млн. лева

Максималният месечен застрахователен приход от 2600 лева би трябвало да се усили не както се предлага ГЕРБ на 3000 лева, а най-малко на 3900 лева Това сподели националният представител от ПГ на " Българска социалистическа партия за България " Георги Гьоков.

" Член 9 от бюджета на ДОО се отнася за приходната част на бюджета - осигурителните параметри се дефинират с него. И защото данъчната осигурителна система в България не действа заслужено, считам че те би трябвало да се ревизират. С увеличението на оптималния застрахователен приход се вършат съществени промени в Пенсионно-осигурителната система. Това решение е взето без да се съблюдават правилата за правдивост, изясненост и неприкритост и без диспути, по които да вземат отношение всички наранени страни. Поставям под подозрение, че измененията в бюджета на ДОО дават отговор на потребностите на българските жители. Максималният застрахователен приход пораства годишно, откогато ръководи ГЕРБ. Имаше концепция той да не се трансформира до края на мандата на ГЕРБ през 2021 година, само че в този момент той изненадващо и нестимулирано се покачва на 3000 лева, което е крачка въпреки и не задоволителна в вярна посока ", сподели още Гьоков и уточни, че решението е нестимулирано, тъй като съгласно него е било взето без съществени диспути със обществените сътрудници.

" Считаме за заслужено оптималният месечен застрахователен приход от 2600 лева да се усили не както се предлага на 3000 лева, а най-малко на 3900 лева и надлежно оптималната пенсия да се усили от 910 лева не на 1200 лева, както се планува, а на 1560 лева Също по този начин предлагаме трендове в бъдеще да отпаднат и оптималния месечен размер на осигурителния приход, и тавана на пенсиите ", съобщи той.

Предлагаме заледяване на оптималния застрахователен приход от 2600 лева, с цел да има предвидимост, бистрота и сериозните компании да не бъдат излъгани. Това сподели националният представител от Движение за права и свободи доктор Хасан Адемов.

" Категорично не сме съгласни с увеличението на оптималния застрахователен приход от 2600 лева на 3000 лева, тъй като той би трябвало да подсигурява предвидимост. Ако желаете да го вдигнете - аргументирайте се, направете го в предизборната платформа, да ви повярват хората и да ви поддържат. А в този момент се оказва, че тези, които гласоподаваха за вас, тъй като предлагахте заледяване на оптималния застрахователен приход, ги излъгахте. А тези, които споделиха, че желаят да го вдигнат, не получиха задоволително доверие. Виждате какви фрапантни разминавания се получават, когато не изпълняваме политиките, които предлагаме ", съобщи Адемов.

Той уточни, че по тази причина Движение за права и свободи предлага заледяване на оптималния застрахователен приход от 2600 лева " За да има предвидимост, бистрота и сериозните компании да не бъдат излъгани ", съобщи той.

" Максималният застрахователен приход би трябвало да бъде повишен доста. Бюджетът е инструмент, с който би трябвало да се осъществя догонващата политика по приходите. " Това съобщи депутатът от ПГ на " Българска социалистическа партия за България " Надя Клисурска. Тя означи декларираното предпочитание на ръководещите да вдигнат приходите на всички. " С определянето на минимални осигурителни приходи по стопански действия, щеше да се усети от цялото население, тъй като по този метод се регламентират праговете, под които не може да се пада за всяка една икономическа активност. " - обясни Клисурска.

Народният представител сподели, че от 729 позиции, повече от половината са равни на минималната работна заплата, а това демонстрира, че хората ще се обезпечават на този най-малък предел и ще крият от осигурителната система действителните си приходи. " Защо няма воля от ръководещите този инструмент да се промени? Отново високодоходните групи са облагодетелствани за сметка на нискодоходните. Усещането за правдивост го няма " - заключи Надя Клисурска

" Основният проблем в България е демографската рецесия, а тук-там тя е заела застрашителни размери. В този бюджета не се подхващат никакви ограничения за битка с демографската злополука ". Това съобщи секретарят на ПГ на " Българска социалистическа партия за България " Филип Попов от парламентарната естрада. " Когато предлагаме да се усилят майчинските за развъждане на дете, това е мярка за битка с тази рецесия. Под 400 лева няма по какъв начин да се отглеждат деца в България ", безапелационен е националният представител.

Според него няма по какъв начин да се отглеждат и деца, когато ръководещите не понижават Данък добавена стойност на детските храни и хляба, не понижават разноските, които са нужни за развъждане на едно дете. " В същото време, не усилват по никакъв метод приходите на фамилиите посредством майчинските, които следва да получава всяка една българска майка. Това е липса на каквото и да било политика от страна на ръководещите за битка с демографската злополука, другояче непрестанно прокламират, че се борят с нея ", сподели още Попов.

" Унизително е и тази година компенсацията за развъждане на дете от 1 до 2 години за остане 380 лева - доста под минималния необходим стандарт на едно семейство. С това ръководещите споделят, че няма политика за младежите ", съобщи националният представител Виолета Желева.

Тя акцентира, че всяка година, при разискване на бюджета, Българска социалистическа партия предлага компенсацията да бъде вързано с минималната работна заплата, която да стане 640 лева " За общо заболяване и майчинство в едно семейство се обезпечават и мъжът, и дамата. И при приемане на такова обезщетение, след раждане на дете, ще продължат да се обезпечават още дълги години. Болезнено е да се разяснява тази тематика, тъй като и тази година компенсацията за развъждане на дете от 1 до 2 години ще остане извънредно мизерно ", съобщи Желева.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР