Минималните заплати в 10 страни - членки на ЕС са

...
Минималните заплати в 10 страни - членки на ЕС са
Коментари Харесай

Не само у нас: 10 членки на ЕС с минимални заплати под прага за ниско заплащане

Минималните заплати в 10 страни - членки на Европейски Съюз са толкоз надалеч под прага за ниско заплащане (60, че на голям брой работещи хора им се постанова да се борят, с цел да изкарат прехраната си, демонстрира публикация на Европейската конфедерация на профсъюзите, систематизирана от КТ " Подкрепа ".

В 10 страни от Европейски Съюз минималната работна заплата е равна на или под 50% от междинната за страната работна заплата.

Нивата на МРЗ затрудняват хората в съответните страни подари да се изхранват и тук-там е нужно голямо нарастване - като да вземем за пример в Испания, където то би трябвало да бъде най-малко с 62%, като отново би било незадоволително за покриване на разноските за живот. В Германия МРЗ би трябвало да се усили с 28%, във Англия - с 22%, показва още Европейската конфедерация на профсъюзите. 

От организацията показват, че нарастването би трябвало да бъде такова, че МРЗ да доближи 60% от междинната работна заплата за страната. От такова нарастване се нуждаят още Белгия, Гърция, Словакия, Дания, Ирландия, Естония и 
Чехия. В публикацията на ЕКП и в тяхното проучване не е включена България, само че тук междинната работна заплата възлиза на 1032 лева, а минималната е 460 лева - по-малко от 50% от цената на СРЗ за страната.

„ Европейски Съюз би трябвало да дефинира съответна дата, на която законоустановените минимални хонорари би трябвало да са достигнали най-малко 60% от междинната работна заплата. Очевидно е, че това не би могло да бъде реализирано за една вечер, само че последна дата би трябвало да бъде посочена за целия Европейски Съюз. Също по този начин политиците от страните членки би трябвало да се срещнат с националните синдикални и работодателски организации и да обсъдят по какъв начин и по кое време тази цел би могла да бъде реализирана ", декларира Естер Линч, конфедерален секретар в ЕКП.

„ Увеличаване на минималната работна заплата до 60% от междинната такава във всяка една страна от Европейски Съюз би понижило доста бедността измежду работещите хора, а също по този начин и ще подтиква икономическия напредък “, добавя той.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР