Минималните температури ще са между 7° и 12°, по морския

...
Минималните температури ще са между 7° и 12°, по морския
Коментари Харесай

Прогноза за времето - 19 октомври

Минималните температури ще са сред 7° и 12°, по морския бряг до 15°. Такава е прогнозата за времето съгласно Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към Българската академия на науките (БАН), заяви за Агенция „ Фокус “ дежурният синоптик Георги Цеков. През деня по-значителна ще е облачността над източната половина на страната, където на доста места до обяд видимостта ще е понижена. Само на обособени места едва ще превали. В Западна България ще има повече слънчеви часове. Ще се появи слаб северен вятър. Максималните температури ще са от 15-16° тук-там в североизточните, до 25-26° в крайните югозападни региони.
Над Черноморието облачността ще е променлива, по-значителна в утринните часове, когато тук-там ще има и мъгла. Слаби превалявания ще има единствено на обособени места. Ще духа слаб северен вятър. Максималните температури ще са 18-20°, колкото е и температурата на морската вода. Вълнението на морето ще е 2 бала.
Над планините облачността ще е променлива, по-значителна след обяд, когато на обособени места едва ще превали. Ще духа слаб запад-северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 15°, на 2000 метра – към 8°.
В събота облачността ще е най-вече забележителна. На места в страната ще има валежи. Вятърът краткотрайно ще се обърне от северозапад, в Източна България – от север, ще бъде слаб до сдържан. Дневните температури ще са сред 16° и 21°, минимални - най-вече сред 7° и 12°. В неделя и понеделник над по-голямата част от страната ще доминира облачно време. На доста места ще има превалявания от дъжд, в Западна и Централна България са вероятни обилни количества. Температурите ще се намалят и в понеделник оптималните ще са сред 13° и 18°. С краткотрайното внезапно намаляване на температурите през нощта против понеделник в планините в Западна България над 800-1000 метра ще превали сняг.
Атмосферното налягане ще е близо до междинното за октомври, само че вечерта ще стартира да се покачва.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР