Минимални температури около нулата и условия за образуване на слани

...
Минимални температури около нулата и условия за образуване на слани
Коментари Харесай

Времето: Студена утрин, последвана от затопляне

Минимални температури към нулата и условия за формиране на слани – предизвестие за това е в действие през днешния ден на всички места в Западна и в доста региони от Централна България. В равнините и по високите полета ще се образува слана и тук-там видимостта ще бъде понижена.

След обяд ще доминира слънчево време, с по-значителна облачност в Югоизточна България и на обособени места там ще превали слаб дъжд. Максималните температури ще са сред 13° и 18°. Ще духа слаб, в Източна България – сдържан североизточен вятър.

На морския бряг облачността ще е забележителна и тук-там по южното крайбрежие ще превали. Ще духа слаб до сдържан североизточен вятър. Максималните температури ще са към 17°-19°. Температурата на морската вода е 20-21°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

В планините ще доминира слънчево време. Температурите по високите върхове ще са към и малко над нулата, а в планинските курорти – от 6° на Алеко, 10-11°в Боровец и Пампорово до 14° в Банско. Ще духа до сдържан източен вятър.

В околните три дни у нас ще се задържи най-вече слънчево. Дневните температури ще се покачат доста и в петък и събота оптималните в цялата страна ще са към и над 20°. Сутрешните температури обаче в сряда и четвъртък ще са към момента доста ниски, на обособени места в котловините и в Северна България ще се образува слана. Съществено стопляне следва и в планините и там ще е по-топло от нормалното за октомври.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР