Минимални разлики в състава на четири еднакви продукта (масло Президент,

...
Минимални разлики в състава на четири еднакви продукта (масло Президент,
Коментари Харесай

Комисията за потребителите не откри двоен стандарт при храните

Минимални разлики в състава на четири идентични продукта (масло " Президент ", шоколад " Милка ", бонбони " Линд " и риба звук в зехтин " Рио маре " ), които се продават в България и в Западна Европа, са разкрили откриватели.

Днес беше показан отчет на Комисията за отбрана на потребителите (КЗП) със относителен разбор от извършените по единна методология проби и проучвания на храни и питиета, купени от Гърция, Португалия, Унгария, Испания, Германия, и на аналозите им от комерсиалната мрежа в България.

По думите на ръководителя на КЗП Димитър Маргаритов разликите в качеството са пренебрежимо дребни и това не може да бъде наречено двоен стандарт, защото българите не употребяват нито по-опасни храни, нито с по-лош състав. " Няма двоен стандарт на храни и питиета по оста изток - запад ", заключи Маргаритов.

Резултатите бяха показани от доктор Сергей Иванов, анализирал резултатите по плана " Комплекс от ограничения за определяне на нелоялни търговски практики в България " на КЗП, финансиран в съответствие 50:50 от Програмата на Европейския съюз за потребителите (2014-2020) и Министерството на стопанската система. Проектът е на стойност 169 хиляди евро, а проучванията на храните е направила русенска лаборатория.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР