Минималната цена на дребно на водката с всички видове процентно

...
Минималната цена на дребно на водката с всички видове процентно
Коментари Харесай

Русия въвежда единна минимална цена на всички видове водка

Минималната цена на дребно на водката с всички типове процентно наличие в Русия от през днешния ден се приравнява към минималната цена на 40-градусовата водка, която е 205 рубли (около $3 съгласно настоящия формален курс - б. р.) за 0,5 литра, съобщи Българска телеграфна агенция.

По този метод цената на водката с процентно наличие от 37 до 38 градуса се покачва с 9 рубли за 0,5 литра, на водката с 38 до 39 % - с 4 рубли за 0,5 литра, а цената на по-силната водка остава без смяна.  Минималната индустриална цена на всички типове водка съгласно процентното наличие се дефинира на 173 рубли за 0,5 литра, а цената на едро - на 178 рубли за 0,5 литра.

Въвеждането на унифицирани цени на водката е обвързвано с нуждата да бъдат отстранени вероятни несъгласия, показва ТАСС, цитирайки претекстовете от заповед на министерството на финансите. 

Ведомството открива минимални цени на алкохола от 2009 година като част от битката с противозаконното произвеждане. Минималните цени, които са в действие сега, са 371 рубли (5,5 долара) за 0,5 литра коняк, 164 рубли (2,5 долара) за 0,75 литра шампанско, като се преглежда се опцията и за въвеждане на минимални цени за другите категории виновност.

Министерството уточни по-рано, че към този момент няма аргументи да се покачват минималните цени на дребно, защото нормално такова покачване е обвързвано с увеличение на акцизите, а акцизите за мощния алкохол в Русия са замразени за още две години.
Според данни на ръководителя на осведомителния център Уайн ритейл (Wine Retail) Александър Ставцев до наскоро продажбите на водка с процентно наличие 38 % в Русия устойчиво са нараствали. Тази водка била търсена на районния пазар поради по-ниската минимална цена, отбелязва той. Според специалиста след изравняването на цените търсенето на този тип водка ще спадне на процедура до нулево.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР