Минималната работна заплата в Турция е около 400 евро, като

...
Минималната работна заплата в Турция е около 400 евро, като
Коментари Харесай

Икономиката в Турция се срива

Минималната работна заплата в Турция е към 400 евро, като на 57 % от работещите в страната им се постанова да се устоят точно с нея, написа Бюлент Мумай във " Франкфуртер алгемайне цайтунг ". Той акцентира, че цените също са извънредно повишени макар ниските приходи - в случай че в други страни кг кайма коства шест евро, в Турция, където хората получават единствено по 400 евро на месец, каймата коства 12 евро. За шест години цените на месото са се нараснали с 808 %, по какъв начин да ги плащаме, пита Мумай. Дори плодовете и зеленчуците към този момент са мъчно налични в земеделска Турция.

Авторът отбелязва, че единствено в границите на едно десетилетие хората, които могат да си разрешат по един плод дневно, са намалели от 57 на 36,5 %.

" В резултат от икономическата политика на Ердоган цените на храните се покачват в продължение на 33 месеца без спиране ", споделя Мумай.

" Тагесшпигел " показва, че " не съществува панацея, която да реши насъбраните проблеми в Турция с един размах ". Според изданието задачата в този момент би трябвало да е битката с инфлацията. Правителствените разноски би трябвало да бъдат увеличени, а централната банка би трябвало да изкупува задгранична валута.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР