Минималната работна заплата със сигурност ще бъде обсъдена на Съвета

...
Минималната работна заплата със сигурност ще бъде обсъдена на Съвета
Коментари Харесай

Горанов проговори за определянето на минималната работна заплата

Минималната работна заплата сигурно ще бъде разисквана на Съвета за тристранно съдействие, тъй като има един акт на държавното управление, обвързван с затвърждаването на минималната работна заплата в размера, в който тя работи от началото на годината. Това сподели пред публицисти министърът на финансите Владислав Горанов, откакто взе присъединяване в представянето на Специфичните за България рекомендации в границите на Европейския учебен срок 2017, съобщи „ Фокус “.

„ Хубаво е механизмът за установяване на минималната работна заплата, колкото и аз да съм с запаси, че подобен би трябвало да съществува, да бъде разискван. Служебното държавно управление го беше извело като приоритет, само че това, до което са стигнали е много наивно на този стадий. Доста надалеч сме още от какъвто и да било механизъм. Затова имаме много площад за работа в тази посока. Въобще общественият разговор би трябвало да е на равнище, изключително в случай че желаеме да реализираме общи цели за промени “, разяснява Горанов. По думите му основаването на параметричен механизъм за автоматизирано установяване на минималната работна заплата не съществува на никое място в Европа. „ Струва ми се екзотика. Това, което е изминато като път до момента не е задоволително, използвах даже думата наивно “, акцентира той.

Владислав Горанов разяснява и модернизацията на Българската войска като уточни, че стратегиите за модернизацията ѝ са одобрени от Народното събрание и държавното управление и в частност Министерството на финансите се преценява с графика, очакван в стратегиите, които в действителност са били препоръчани в предния мандат на държавното управление на Бойко Борисов. „ Имаме спомагателни диспути дали в границите на този запас, който се гласоподава с двете стратегии за изтребителите и патрулните кораби, удължавайки периодите на стратегиите, не можем да вместим и стратегия, обвързвана със сухопътните войски.

Министерството на защитата работи в тази посока. Ще имаме още диалози. Последният с Красимир Каракачанов беше по време на КСНС, само че такива ще продължат и на равнище сред двете министерства. Реалистично наподобява, в случай че разположим във времето ресурса, който и в този момент сме планувани за двете стратегии за рационализация и в случай че разтеглив във времето, да прибавим и третата стратегия “, сподели още министърът на финансите.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР