Минималната пенсия ще стане 250 лв. от 1 юли 2020

...
Минималната пенсия ще стане 250 лв. от 1 юли 2020
Коментари Харесай

ГЕРБ и Обединени патриоти предлагат минимална пенсия 250 лв. от юли догодина

Минималната пенсия ще стане 250 лева от 1 юли 2020 година Това оповестиха на взаимен брифинг в националното заседание водачът на НФСБ Валери Симеонов, председателката на ПГ на ГЕРБ Даниела Дариткова, шефката на бюджетната комисия Менда Стоянова и вицепремиера Красимир Каракачанов, след днешния Коалиционен съвет на ръководещите.

Промяната визира към 800 хиляди души и ще бъде препоръчана сред първо и второ четене на закона за държавния бюджет.

Управляващите също по този начин са се разбрали за тактика за приобщаването на децата от ниски обществени пластове към просветителната система. Тя планува децата на възраст сред 4 и 6 години от фамилии, принадлежащи към тези обществени пластове, да вървят наложително на градина, като страната ще покрива таксите за предучилищна подготовка.

Коалиционните сътрудници също по този начин са се обединили към концепцията да за основаване на фонд, за който в три следващи години да бъдат отпускани по 70 млн. лева  за построяването на нови детски градини и учебни заведения.

За да се покрият тези спомагателни разноски, от 1 януари 2020 година първият ден от болничния няма да се заплаща и остава за сметка на жителите, каквато е практиката и в редица европейски страни. Вторият и третият ден ще се поема както и до момента от работодателите.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР