Минимална работна заплата за началници – това е положението в

...
Минимална работна заплата за началници – това е положението в
Коментари Харесай

АПИ май е знаела за идващия провал с е-винетките, търси началници сякаш лови маймуни с трици

Минимална работна заплата за началници – това е ситуацията в Агенция „ Пътна инфраструктура (АПИ) или най-малко според обявите за работа, които пуска държавната конструкция.
През почивните дни известност в обществените мрежи набра обявата за шеф отдел " Информационна система и инфраструктура " в Националното ТОЛ ръководство. Това ще е индивидът, който би трябвало да дава отговор за системата за електронните винетки, само че и за IT осигуреността на самата тол система. Интересен факт е, че обявата е пусната в предпоследния работен ден на 2018 година, поради което посочената заплата е... 510 лв.! Това е минималната работна заплата, а причина за нея била Наредбата за заплатите на чиновниците в държавната администрация.
Друг забавен факт е, че търсенето на подобен шеф почва още преди старта на системата на електронните винетки, което подсказва, че може би управлението на АПИ към този момент добре си е давало сметка каква стихия следва. Бурята приключи с уволнението на шефа на Националното тол ръководство в АПИ Антон Антонов, който се прочу с метода си да бяга от журналистически въпроси, както и с оставката на шефа на АПИ инж. Светослав Глосов. Освен тях си потеглиха още Веселин Давидов, член на УС на АПИ, в чийто сектор е електронната система за събиране на такси за потребление на републиканската пътна мрежа, както и Радослав Николов, консултант в Политическия кабинет на районния министър.
Сподели с твоите другари
От Нова година обаче минималната заплата в България е 560 лв.! Точно толкоз предлага АПИ за шеф " Планове и планове " – публикация, пусната в края на предходната седмица. А условията са чудовищни – наложително висше обучение, наложително и опит – най-малко 4 години, положително знание на нормативната база т.е. прочут юридически опит - Закон за администрацията, Закон за държавния чиновник, Кодекса на труда, Закон за пътищата, Наредба за изискванията и реда за оценка на осъществяването на чиновниците в държавната администрация. Тези условия ги има и в другите разгласи за началници.
Нещата с опита обаче не свършват дотук – АПИ желае и да се познават вътрешните правила на структурата. Отделно особено за началника на " Планове и планове " обвързване е да оказва помощ за стратегическото обмисляне за ценообразуването и ръководството на тарифната политика. А началника на IT отдела би трябвало да дава отговор за техническа употреба и дейностите по поддръжката, свързани с целия програмен продукт и хардуер на Електронната система за събиране на таксите за прилагане на Републиканската пътна мрежа (РПМ).
Извън тези две разгласи, малко по-стара е за шеф " Контрол и правоприлагане " . И там заплатата е минималната остаряла – 510 лв.. А този човек би трябвало да подкрепя шефа на Националното ТОЛ ръководство и да провежда и управлява събирането на пътните такси, както и контрола по санкциониране на нарушителите. Припомняме, че точно АПИ към този момент има звено, известно като " ТОЛ полиция ", а в Националното ТОЛ ръководство би трябвало да работят над 900 души! Обявата е пусната в последната цялостна работна седмица на 2018 година – още веднъж индиректно доказателство, че Агенцията е била наясно с очертаващия се неуспех на системата за електронните винетки.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР