Минимална работна заплата от 560 лева и средна пенсия от

...
Минимална работна заплата от 560 лева и средна пенсия от
Коментари Харесай

Минимална заплата от 560 лв. и средна пенсия от 380 лв. през 2019 г.

Минимална работна заплата от 560 лв. и междинна пенсия от 380 лв. следващата година, залага Министерството на финансите в тригодишната бюджетна прогноза. Правителството резервира и уговорката за последователното нарастване на учителските заплати.

Минималната заплата сега е 510 лв. – за три години би трябвало да доближи 650 лева с две стъпки от по 50 лв., а в последната година нарастването ще е 40 лв..

Средната пения следващата година се чака да  доближи  382  лв. .

Таванът за догодина  ще надвиши 1000 лв. . В момента пенсионерите не могат да взимат над 910 лева 2018 година ще е последната година с таван на новоотпуснатите пенсии.

И следващата година страната ще продължи да харчи повече, в сравнение с събира, само че през 2020 година приходите и разноските ще се изравнят.

През 2019 година е предвидено  да проработи ТОЛ-системата  за тежкотоварните коли. Оттам се чакат 220 милиона лв..



Продължава и промяната в образованието – за нарастването на парите на учителите следващата година ще се насочат  330 млн. лева



Икономическият напредък през идващите години ще обезпечава повече пари в хазната.

Това дава опция и за развиването на инфраструктурни планове като автомагистралите „ Хемус ”, „ Струма ” и „ Калотина ”, както и Русе - Велико Търново, и Видин - Ботевград.



Планираното понижение на държавния дълг и на бюджетния недостиг ще притегли непознати вложения, считат икономисти:

„ Не просто бизнес, който допреди десетилетие разчиташе на на ниска цена труд или на естествени дадености, а на бизнес, който осъзнава, че в България ще се заплащат по-високи заплати, само че все пак преимущества пред това да инвестираш на друго място в Европейски Съюз ”, съобщи Лъчезар Богданов от „ Индъстри Уоч ”.

Повишаване на налозите през идващите три години не се възнамерява./ Бтв
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР