Минимална квота в построяването на достъпни жилища и нов закон

...
Минимална квота в построяването на достъпни жилища и нов закон
Коментари Харесай

Два референдума ще се състоят днес в Швейцария

Минимална квота в построяването на налични жилища и нов закон против дискриминирането поради полова ориентировка са тематиките в два национални рефрендума, които ще се състоят през днешния ден в Швейцария, съобщи ДПА.

В първия швейцарците би трябвало да решат дали минимум 10 на 100 от новите жилищни здания би трябвало да бъдат изграждани от организации с идеална цел, каквито са кооперациите.

По данни на американската консултантска компания " Мърсър " Цюрих, Женева и Берн са трите най-скъпи града в Европа и то освен поради високите наеми за жилища. Инициатори на първия референдум са леви швейцарски партии, синдикати и лобисти на наемателите. Те настояват, че от 2005 година до момента междинното равнище на наемите се е повишило с към 18%, три пъти повече от инфлацията, тъй като вложителите строят от ден на ден първокласни жилища за оптималната възвръщаемост.

Първоначално анкетите измежду жителите на конфедерацията сочеха, че болшинството е за квота от евтини жилища. Но последните изследвания дават знак, че нараства броят на хората, които се притесняват от несъразмерна интервенция в пазара.

Изходът от втория референдум наподобява много по-ясен, уточни ДПА. Анкетите установяват непрекъснато повишаване на поддръжката да се криминализира езикът на омразата и дискриминирането поради половата ориентировка на личността. Понастоящем наказателното право в Швейцария покрива единствено дискриминирането по раса, етнос и вяра.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР