Минимален е мигрантският натиск на българо-турската граница, заяви във Велико

...
Минимален е мигрантският натиск на българо-турската граница, заяви във Велико
Коментари Харесай

Минимален мигрантски натиск на българо-турската граница

Минимален е мигрантският напън на българо-турската граница, съобщи във Велико Търново основният секретар на Министерство на вътрешните работи основен комисар Живко Коцев. За последното денонощие са регистрирани 28 опита за прекосяване от жители на трети страни. 

Намалението на мигрантския напън се дължи и на съвършеното партньорство с турските управляващи, разяснява основният секретар на Министерство на вътрешните работи:

" Следим процесите, проучваме ги, тъй че за момента няма условия за терзание. Колегите от турската страна, от правоохранителните структури, организират също пълномащабни интервенции по противопоставяне на незаконния, на мигрантския напън ". Живко Коцев увери, че навреме се отстраняват установените пропуски по граничните механически уреди и пробивите в граничната ограда.

" Имаме проект за модернизиране с нови системи за наблюдаване, по този начин наречените интегрирани системи за защита на държавната граница ". Към целите на Министерство на вътрешните работи за тази година се прибавя и усъвършенстване на образованието на състава и това би трябвало да се случи непременно, уточни още основен комисар Живко Коцев.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР