Минимален брой смени на министри в кабинета при предстоящата ротация

...
Минимален брой смени на министри в кабинета при предстоящата ротация
Коментари Харесай

Кирил Петков: Минимален брой смени на министри ще даде по-голямо спокойствие на обществото

Минимален брой смени на министри в кабинета при идната ротация ще даде по-голямо успокоение на обществото, заяви довечера във Варна съпредседателят на „ Продължаваме промяната “ Кирил Петков.

Според него, в случай че има министри, които не са си свършили работата и не са си изпълнили програмата, би трябвало да бъдат ревизирани. При вземането на решения за смени в кабинета би трябвало да се имат поради и оценките на браншовите организации, разяснява Петков.

Формацията ще поддържа Мария Габриел да заема поста на министър-председател, Николай Денков да има специфичен статут на вицепремиер, а Асен Василев да бъде министър на финансите.

Петков съобщи още, че държавното управление стартира сериозна антиинфлационна политика. Текат договаряния с мобилните оператори по какъв начин действително да се понижат цените. По думите му, хората би трябвало да усетят, че кабинетът работи за понижаване на цените в потребителската кошница и до края на годината се надява инфлацията да стигне до най-ниски равнища в границите на Европейския съюз.

По тематиката за вятърните паркове в морето, Кирил Петков разяснява, че сходни съоръжения не би трябвало да са в ущърб на жителите на Варна и черноморските общини.

" Ако има такива съоръжения, с цел да диверсифицираме електропроизводството в България, то те би трябвало да са тук-там, които няма да обиден туризма и локалните общини ", уточни Петков.

И добави, че риболовците постоянно са били приоритет за тях и би трябвало да се направи по този начин, че поминъкът им да не бъде заплашен.

Автор: Силвия Русенова
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР