[MiniBoss Business School] В модерния свят достъпът до интересни и

...
[MiniBoss Business School] В модерния свят достъпът до интересни и
Коментари Харесай

MiniBoss Business School: Идея и методика

[MiniBoss Business School] В модерния свят достъпът до забавни и разнородни типове частно обучение става все по-свободен, а изборът - все по-богат. От разнородни езици, разнообразни спортове и изкуства, през роботика, програмиране, ИТ умения и други занимания – родители и деца разполагат с забавни оферти. Но има една сфера, в която децата извънредно рядко получават поле за изява и направено педагогично обучение - предприемачеството. MiniBoss Business School ( www.miniboss-school.com ) трансформира тъкмо тази концепция в действителност. Ние предоставяме благоприятни условия на децата ( от 6- до 16-годишна възраст) не просто да учат доктрина, само че и да я ползват на процедура, като основават свои предприемачески планове с наша помощ и с поддръжката проведената от нас бизнес и предприемаческа среда. В нашата обща работа деен участник са и общинските и държавните структури.

Интернационалният франчайз MiniBoss Business School наближава своята двайсетгодишнина, като сега участва в тринадесет страни и в oще повече градове от Европа до Азия, а неотдавна и в Съединени американски щати. В България сега има една школа, която се намира в град Бургас. От септември тя стартира третата си образователна година. Тази есен отваря порти и школата в София.

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики Ние не желаеме да учим децата просто да вършат пари. Не имаме вяра в меркантилността и безскрупулността на актуалния бизнес. Главната ни задача е да помогнем на нашите наследници да израснат щастливи и съумели, подготвени да основат обществено богатство със своите предприемачески планове и умения, да подобрят личната си среда, страната си, даже света.

Вярваме мощно в тази цел и я следваме в педагогичните си способи и съпровождане на планове. В теорията и нашите образователни пособия започваме с личностното развиване и схващане на себе си, а по-късно продължаваме с бизнес и стопански планове. Под образователна доктрина не разбираме типичен урок от познатата просветителна процедура. Системата ни се уповава на персоналното предпочитание и интерес на децата да бъдат в учебно заведение. Затова за нас игрите са базата на всичко, което следва незабелязано след тях - процедура, генериране и поддържане на хрумвания, представянето им пред същински бизнесмени.

Тази година преминахме през два значими стадия на показване на планове - Startup Forum и National Championship. В тях децата презентираха концепциите си пред огромна аудиотория от локални бизнесмени, а по-късно и проведоха тяхната реализация в напълно действителна среда - с същински услуги и продажби. Работим върху два съществени типа планове новаторски и обществени. Първите имат за цел облекчаване на потребност и задачата им е облага. Вторите вземат решение обществен проблем, без от това да има наложителна печлба. Всички хрумвания са напълно генерирани от нашите деца, които работят в екипи за тяхното осъществяване. Например в най-малката ни група (Анна на 6 и Симеон на 8) не харесваха, че даже и когато контейнерите за боклук са близо, боклуците в близост са доста. Затова дружно с локална компания, която се грижи за градската маркировка, изготвиха специфични обозначения. След диалог със заместник-кмет получиха позволение и ги сложиха на индикирани от локални хора адреси. Така макар нежната си възраст децата способстваха повече от възрастните към тях за възстановяване на заобикалящата среда.

За край на целогодишните старания MiniBoss Business School провежда Световен шампионат по детско-юношеско предприемачество. Тази година България имаше достойнството да е хазаин на това неповторимо събитие. Деца от доста страни се съревновават да завоюват първото място тъкмо в категориите новаторски и обществен план. Така приключва всяка от осемте години на образование за нашите възпитаници. През това време в MiniBoss те развиват голям набор от умения, вършат запознанства, усъвършенстват се и даже основават свои същински, работещи бизнеси. Ние можем да подсигуряваме бъдещия триумф на днешните деца, тъй като сме сигурни в успеваемостта на това, на което ги учим.

MiniBoss Bulgaria е част от франчайз система, и в нашето развиване в настоящи и бъдещи градове приветстваме сътрудници, които споделят пристрастеността и полезностите ни. За контакти, апелирам свържете се с нас на +359899319534 или +359884004027. Нека дружно изградим едно по-добро бъдеще за наследниците си!
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР