Миниатюрният бар Threesome Tollbooth e разположен в бивш склад за

...
Миниатюрният бар Threesome Tollbooth e разположен в бивш склад за
Коментари Харесай

Бар за двама: 120 долара за коктейл в изоставен склад

Миниатюрният бар " Threesome Tollbooth " e ситуиран в някогашен склад за артикули, част от към този момент нефункциониращ италиански ресторант в Бруклин. Максималният му потенциал е за не повече от трима души - барманът и двама клиенти, написа онлайн изданието Moneyish.

Цените на резервациите се движат сред 100 и 120 $ на човек, а визитата включва едночасово алкохолно зрелище с дегустация на серия от екзотични коктейли. Интериорът е напълно напълнен от шейкъри, епруветки и бутилки със безценен алкохол, а в менюто няма нищо за ястие. Гостите минават през 12-степенно меню от коктейли в дребни дози, забъркани от бутикови ликьори и други спиртни питиета.

Барът работи единствено три дни от седмицата - от четвъртък до събота. Собственикът Н.Д. Остин започва своя план през 2017 година с концепцията да основава неповторимо прекарване за своите клиенти, друго от обичайните нощни заведения. Той е прекарал година и половина в търсене съвършената локация за своя минибар.

По думите му заведението се посещава от към 120 души месечно. Според Остин смисълът на алкохолното " зрелище " е да сътвори чувство за момента и да бъде персонално. Затова в дребния бар не е разрешено потреблението на мобилни телефони и правенето на фотоси.
Повечето гости знаят за мястото от свои другари, а притежателят заобикаля да употребява рекламните канали на обществените мрежи. Резервациите се декларират персонално и нормално свободните дати се запълват до 15 минути, откакто са оповестени.

Н.Д. Остин обаче не е единственият, който залага на бутиковите заведения. Все повече ресторантьори избират да употребяват дребни, изоставени пространства, трансформирайки ги в изискани клубове, предопределени за стеснен кръг от гости.

Шеф Дейвид Боуадана от " Sushi by Bou " предлага своето суши меню на шпации от по 30 минути, в които обслужва най-много по осем души. Всеки от тях получава по 12 части на цена от 50 $.

Подобна е и концепцията на бар Copper & Oak в Долен Манхатън, който разполага единствено с осем места и е ориентиран към доста характерна клиентела - заведението предлага единствено бърбън, ром, текила и уиски. В менюто липсват коткейлите и даже водката.

Космическите цени на наемите в Ню Йорк също способстват за взрива на дребните бутикови питейни заведения и заведения за хранене. Броят на независимите заведения в Голямата ябълка е намалял с 3% за последната година.

" За притежателите е добре да разполагат с малко пространство, в случай че могат да смъкват цената на наема и в това време да оферират скъпи артикули с висока добавена стойност ", твърди консултантът Джейсън Каплан. По думите му най-голямото предизвикателство е намирането на атрактивна ниша, тъй като не са доста клиентите, които биха платили за услуга на толкоз висока цена.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР