Мини технологичен център в Регионална библиотека „Христо Ботев” – Враца

...
Мини технологичен център в Регионална библиотека „Христо Ботев” – Враца
Коментари Харесай

Тийнейджъри тестват нови технологични чудеса във врачанската библиотека

Мини софтуерен център в Регионална библиотека „ Христо Ботев” – Враца към този момент дава опция на деца и младежи да се допрян до нови софтуерни чудеса. Новата зона е обособена в границите на план „ Техно Либ – мини софтуерен център в библиотеката”. Дейностите по създаването стартираха през месец май тази година и се изпълняваха в партньорство с „ Враца Софтуер Общество”.
В интервала юни – октомври 2018 година са извършени 5 образования и един демонстрационен лагер. Чрез реализирането на плана библиотеката влага средства и запас в новите технологии, с цел да може да разреши на потребителите си да научат и да задават въпроси за неща, които са заинтригувани да тестват, само че не безусловно да купуват за себе си.
Общо 57 младежи минаха образованията „ Увод в роботиката” - управляваха роботи, написаха първите си програмни кодове, срещнаха се с платките Ардуино и правилата за работа при основаването на хардуерни обекти. Във времето за конструиране участниците сглобиха сгъваем робот, работещ със слънчева сила.
Общо 25 участници се включиха в образование и демонстрационен лагер „ Дрон в библиотеката”. Участниците се срещнаха с техническите специфики на новите технологии. Разбраха по какъв начин работи дронът, къде не би трябвало да се употребява, какви са главните правила за работа и сигурност, какво е неговото предопределение, какви опасности крие потреблението му и какви са неговите преимущества. Кадрите, снимани от курсистите по време на демонстрационния лагер, са предоставени на всички участници под формата на виртуална галерия.
Чрез осъществяването на плана се увеличи компетентността на 21 библиотечни чиновници за работа с новите технологии и приложения за образуване на умения за оказване на помощ при работа с потребителите.
Изграден е мини софтуерен център в библиотеката за по-широк достъп до осведомителните услуги в особено обособена „ Зона за тийнейджъри”. Новото място за младежите на Враца е оборудвано с високи технологии и ще даде опция за осъществяване на друг вид действия. В него ще се организират годишни образования за работа с дрон и занимание роботика с комплекти Ардуино, взаимно с „ Враца Софтуер Общество”.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР