Мини шнауцерът е често избирана порода кучета за домашен любимец

...
Мини шнауцерът е често избирана порода кучета за домашен любимец
Коментари Харесай

Дресура и обучение на мини шнауцер

Мини шнауцерът е постоянно избирана порода кучета за домакински любим в градските условия на живот поради преимуществата му, дължащи се на компактните му размери, както и поради чудесния му темперамент, съчетаващ палав и радостен манталитет, обвързаност и преданост, с качества на същински надзирател на дома и фамилията, на който може да се разчита, тъй като непрекъснато е нащрек за рискове, дебнещи обичаните му хора.

За да може да се оправи в динамичната среда на градския живот обаче, мини шнауцерът има потребност от социализиране от ранна възраст, а също по този начин от деликатно образование и дресировка.

Дресура и образование на мини шнауцер

Възпитанието на мини шнауцера стартира от първия ден в новия му дом. Обучението, съгласно експертите, би трябвало да стартира по-късно, с цел да се доближи възраст, в която кученцето схваща елементарно това, което се желае от него.

Първото наложително изискване за вярното образование и образование на мини шнауцера е основаването на връзки на доверие и обич сред домашния любим и стопанина. В това взаимно възприятие най-важно е осъзнаването на мястото на мъничето в йерархията. Уважението към стопанина и приемането му като водач е изискването да извършва заложеното му.

Умните и упорити кучета от тази порода се нуждаят от мотивация, с цел да извършват настояванията към тях. Грубият глас, с който се произнасят командите няма да работи. Обидите към питомеца водят до загуба на доверието му.

 мини шнауцер образование

Нервната система на кученцето към този момент е завършена, когато стартира образованието, и то е в положение да запомни и възпроизведе всички команди.

Най-простата от тях е да донася предмети и нормално се стартира с нея. По природата те обичат да тичат след движещи се предмети и може да се стартира с обичана играчка, която да се подмята и донася.

Обучението при породата е метод да се култивира експанзията и гнева, които са заложени в характера. Определено джуджето шнауцер ще се опита да се наложи в дома и за задачата може да хапе, по тази причина сходни лудории би трябвало да се пресекат незабавно.

Не бива да се не помни, че макар дребните си размери това животинче има отлична памет и инстинкти. Затова образованието чрез санкции не води до триумф.

Общуването развива позитивните инстинкти на животното и го трансформира в благонадежден и правилен сателит и бранител на стопанина.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР