MINI представиха автомобила си, с който рали звездите Карлос Сайнц

...
MINI представиха автомобила си, с който рали звездите Карлос Сайнц
Коментари Харесай

MINI показаха мощния звяр за рали Дакар 2020

MINI показаха автомобила си, с който рали звездите Карлос Сайнц и Стефан Петерханзел ще се борят за победа на рали Дакар 2020. Колата на двамата водачи е с по-къса предна част, което цели да бъде по-лесна за ръководство и по-бърза в пустините на Саудитска Арабия, където ще се организира изданието на рали рейда през януари.


За първи път на идното издание пък мосю Дакар – Стефан Петерханзел - ще си партнира със своята брачна половинка – Андреа, която ще бъде в ролята на навигатор. Двойката завоюва Abu Dhabi Desert Challenge през април, а Стефан Петерханзел ще се бори за 14-а победа на Дакар през януари.

Dakar 2020: Sainz and Peterhansel in the X-raid MINI JCW Buggy! For more info klick here: https://t.co/X0Ol7wJLNi pic.twitter.com/nyvhzjzaSk
— X-raid Team (@XraidTeam) October 2, 2019
Карлос Сайнц мисли за реванш, откакто при започване на 2019-а не съумя да отбрани купата си от 2018 година. Испанецът ще продължи да работи със своя навигатор – Лукас Крус.



Рали Дакар 2020 стартира на 5 януари и ще продължи до 17 януари. Състезанието стартира от град Джида, където се намира най-голямото пристанище в Червено море. Участниците ще преминат през столицата Рияд преди да поемат на юг към най-големите и тежки дюни от маршрута.

Междувременно двукратният Ф1 първенец Фернандо Алонсо стартира присъединяване си в рали Мароко, като подготовка за вероятно присъединяване на Дакар 2020 с Toyota.

Снимки: Red Bull Content Pool
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР