Мини прасенца, отглеждани като домашни любимци, са способни да изпълняват

...
Мини прасенца, отглеждани като домашни любимци, са способни да изпълняват
Коментари Харесай

Учени тестват дали мини прасенца могат да изпълняват задачи по-добре от кучетата

Мини прасенца, отглеждани като домашни любимци, са способни да извършват задания по-добре от кучетата, написа ДПА.

Агенцията цитира опити, осъществени от екипа на Линда Геренчер от университета в Будапеща.

Учените си сложили за цел да открият по какъв начин дребните прасенца се оправят при решаването на задания, които им се слагат. Било открито, че тези животни поддържат връзка с хората по сходен метод, както кучетата. Но са по-самостоятелни от най-хубавия другар на индивида, предава Българска телеграфна агенция.

Известно е, че шаровците търсят съдействието на хората, с цел да изпълнят поставената цел, и то от нежна възраст. За да открият по какъв начин се оправят с реализирането на дилемите, прасенцата минавали през разнообразни равнища на компликация. Те трябвало да отварят кутии, цялостни с храна. Отначало отварянето било елементарно и с времето ставало все по-трудно. И до момента в който кучетата, изпадащи в усложнение, търсели човешка помощ, прасенцата проявявали твърдоглавие и продължавали сами при решаването на казуса.

"Прасенцата демонстрираха разсъдък и доста по-голяма автономия, спрямо кучетата ", установи Линда Геренчер, която организира сходни опити от 2017 година насам.

Проучването е било подбудено от обстоятелството, че от ден на ден маджарски фамилии си вземат за домашни любимци дребни прасенца.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР