Мини футболно игрище беше открито в двора на ОУ Паисий

...
Мини футболно игрище беше открито в двора на ОУ Паисий
Коментари Харесай

Христо Бонев-Зума откри ново футболно игрище в Цалапица

Мини футболно игрище беше намерено в двора на ОУ „ Паисий Хилендарски “ в село Цалапица. Лентата на новото спортно оборудване прерязаха легендата на българския футбол Христо Бонев и Емилия Иванова, краткотрайно изпълняваща длъжността кмет на община „ Родопи “.

„ Приех поканата да бъда посетител на това събитие на драго сърце, тъй като желаех да  си спомня годините, когато прохождах във футбола.  Радвам се, че община „ Родопи “  влага в спортни уреди за децата и младежите. Когато децата са всеобщо ангажирани на спортната площадка те се усещат щастливи и не протягат ръка към цигари, алкохол и опиати, а влагат цялата си сила в спорта “, поздрави футболният активист Христо Бонев.
Прочетете още
Легендата, която от години е гражданин на община „ Родопи “ и на село Храбрино,  пожела на учениците да употребяват със здраве новото игрище, да израснат и да станат новите футболни първенци, които ще популяризират страната.

Футболното игрище е  с размер 18 x 36 метра, а теренът  е затрупан с изкуствена тревна настилка.  По целия периметър на игрището са обособени охранителни линии. Оградната защитна мрежа  е с височина 8 метра. Игрището разполага с съвременно осветяване,  като на 6 броя стоманени пилони, високи по 8 метра всеки са инсталирани прожектори за игра и през тъмната част на денонощието. Игралното поле е отводнено посредством създаване на дренажна система. Предвидено е да се инсталира и видеонаблюдение.

„ Средствата са обезпечени от Министерството на младежта и спорта по извоюван от община „ Родопи “ план за строителство на спортната площадка. Община „ Родопи “ е единствената в страната,  която съумя да завоюва два проекта  и да получи държавно финансиране- с изключение на в Цалапица, игрище се построява и на територията на стадиона в Брестовица. Това е инвестиция, която децата на Цалапица и на община „ Родопи “ заслужават. Защото спортът е здраве, само че и възпитава, учи на отговорност и дисциплинираност “, сподели Емилия Иванова, краткотрайно изпълняваща длъжността кмет на община „ Родопи “.

Церемонията продължи с водосвет, а децата с неспокойствие чакаха да се снимат с трикратния футболист номер едно на страната и заслужил занаятчия на спорта Христо Бонев.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР