Мини дерби уикенд се задава в тв-ефира. Тръгваме от Китай.

...
Мини дерби уикенд се задава в тв-ефира. Тръгваме от Китай.
Коментари Харесай

Едно дерби, второ дерби...и един аржентиски провал - Футбол свят - Други



Мини дерби уикенд се задава в тв-ефира. Тръгваме от Китай. Там към този момент е ясно и на малчуганите – отново Гуанджоу Евъргранде ще стане първенец. Въпрос на няколко седмици е това да се узакони и математически.

Но в ранния европейски съботен следобяд ще има градско дерби. Шанхай СИПГ ще посрещне изпадналия в тотална дупка Шанхай Шенхуа. Далеч по-стойностния отбор, най-малко като изяви досега, този на СИПГ прави, прави каквото можа, само че в последна сметка по този начин и не съумя да догони Евъргранде на върха.

Дали второто място е добре или не за отбора на Андре Вилаш-Боаш – има си босове да преценят, а вероятно победа в днешното дерби съвсем несъмнено ще затвърди тази позиция.

Темата по-скоро е за Шенхуа. Там празненството приключи от дълго време. Преди сезона дитирамбите към привличането на супер-звездата Карлос Тевес оглушиха целия футболен свят. Уви, нещата не се получиха. Едва десетина мача, единствено два маркирани гола – надали това са си представяли тези, които разписаха милионните чекове на името на аржентинеца.
Два гола можеше да означи и някой локален младеж. Серията от няколко загуби принуди управлението да освободи Густаво Пойет, тима се срина до 11-а позиция и в случай че оставаха малко повече кръгове до края нищо чудно и мястото в елита да бе сложено под въпрос. Новият ментор Джиниу Ву бе безапелационен на своята първа конференция, че на този стадий няма да разчита на Тевес. Най-малкото, до момента в който аржентинската звезда...не поотслабне малко.

„ На този стадий няма да бъде включен в отбора. Във физическо отношение не е подготвен. Трябва да смъкна няколко кг. Щом някой не е в оптимално положение, няма по какъв начин да бъде на терена. Никога не предпочитам играчи само поради репутацията им “ – бе безапелационен и самоуверен Ву.

Е, очевидно азиатската кухня се е усладила на Тевес, за разлика от нашия Валери Божинов, който бързо бързо избяга от там, оправдавайки се най-много с храната. Иначе информациите за 33-годишния нападател са, че евентуално в края на годината, през декември той ще напусне Китай и ще се завърне още веднъж в Бока Хуниорс, там където очевидно се чуства най-добре.

източник: БГНЕС

Дали има въпреки всичко някакви минимални шансове Шанхай СИПГ да хване птичето? В неделя Евъргранде гостува на борещ се за изпадане тим. Добре, хайде да изчакаме още един кръг. Градското дерби на най-големия китайски мегаполис е от 14:35 часа и ще бъде директно в ефира на Mtel Sport 2.

Дерби ще има и в Холандия. В неделя от 17.45 часа ПСВ Айндховен посреща Фейенорд. След ненапълно непредвидена загуба, защото всеки неуспех от страна на грандовете там се приема по този метод, от Хееренвен с 0:2 ПСВ ще би трябвало пък от своя страна да опита да вземе първи точки от първенеца.

Фейенорд потегли повече от добре, четири следващи победви и първо място в класирането, споделено с АЗ. Мачовете межди три водещи тима в Ередивизи постоянно са будели интерес, постоянно са голови, има страсти, има горещина по трибуните. Няма по какъв начин и в неделя по здрач да бъде по-различно.

Ако желаете и загрявка – преди този момент от 15:30 часа също в ефира на Mtel Sport 1, където ще върви и огромното дерби, е гостуването на Аякс на АДО Ден Хааг.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР