Мини бейби бум в София и Пловдив след първия локдаун

...
Мини бейби бум в София и Пловдив след първия локдаун
Коментари Харесай

Пандемията доведе до бейбу бум у нас

 Мини бейби взрив в София и Пловдив след първия локдаун регистрират лекарите. От средата на март българите бяха изолирани в домовете си,  даже парковете и планините при започване на първия локдаун бяха затворени.

Ражданията през този месец и идващия ще покажат дали пандемията е попречила, или помогнала на фамилиите, които желаят да имат деца.  Както стана дума Пловдив е градът с повече бебета след първия локдаун.

" В нашата болница има тендеция да се раждат повече бебета всяка година. Тя е от 5 години. До края на ноември са се родили 70 бебета повече от миналта година. До края на годината те ще бъдат повече от 100 спрямо 2019г. “, споделя проф. Благовест Пехливанов.

Той прибавя, че бременните са уплашени, само че животът продължава.

" При съблюдаване на ограниченията опасносността може да бъде сведена до най-малко. Имаме случаи на родилки, които са заболели от COVID-19. Всичко протече добре и те бяха изписани от отделението “, прибавя още проф. Пехливанов.

" Най-после имаме по-приятна статистика. Не може обаче да се вършат огромни заключения от статистиката в няколко лечебни заведения “. Това съобщи в студиото на " Здравей, България “ сексологът доктор Румен Бостанджиев.

Той споделя, че съгласно статистиката и домашното принуждение нараства в моменти като този.

" В този интервал една огромна част от хората откриха опция за професионална лечебна помощ на фамилии “, прибавя експертът. Според него няма повсеместен съвет по какъв начин да преминем леко през този интервал.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР