Минесота Уайлд разгроми с 8:3 Сейнт Луис, като Ерик Стаал

...
Минесота Уайлд разгроми с 8:3 Сейнт Луис, като Ерик Стаал
Коментари Харесай

Бен Бишъм направи 23 спасявания, Минесота разгроми Сейнт Луис

Минесота Уайлд разгроми с 8:3 Сейнт Луис, като Ерик Стаал вкара три гола и подаде два паса. Това е 14-и хеттрик в кариерата за Стаал и първи от пет години насам. Той към този момент има 33 гола през сезона и влезе в топ 5 на листата при голмайсторите. Две попадения и две асистенции записа шведът Микаел Гранлунд, а със 79 точки Минесота е на 3-о място в Централната дивизия.



Вратарят на Далас Бен Бишъп (на снимката) избави 38 удара и записа 24-и мач без позволен гол в кариерата, а отборът му се наложи с 2:0 вкъщи над Калгари. Това е пети шътаут за вратаря, а до края на втората третина паднаха и двата гола- Дивайн Шор откри, а с 32-ото си попадение през сезона Тайлър Сегин оформи крайния резултат. С успеха Далас продължава да бъде любимец за едната от двете уайлд-кард-квоти за плейофите на Запад, изпреварвайки точно Калгари.



Вашингтон се наложи с 3:2 над Отава и излезе отпред в Столичната дивизия, като Евгений Кузнецов вкара своите голове 18-и и 19-и. Кепитълс имат 79 точки, с 1 над Филаделфия.

В дербито на Централната дивизия Нешвил завоюва с 6:5 като посетител на Уинипег и води в класирането към този момент с 4 точки- 87 против 83. Роман Йоси направи пет асистенции за спечелилите, Крейг Смит вкара два гола, а Райън Хартман означи победното попадение.



Лидерът на Запад - новаците от Лас Вегас, претърпяха ново проваляне. Този път с 1:4 на личен терен от Лос Анджелис, само че все пак остават на върха с по 87 точки дружно с Нешвил. Анже Копитар вкара 27-и гол през сезона и оказа помощ за втората победа на Кралете в две следващи нощи. Кайл Клифърд, Тайлър Тофоли и Джеф Картър означиха останалите три шайби.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР