Минесота Тимбъруулвс си осигури място в предстоящите плейофи в Западната

...
Минесота Тимбъруулвс си осигури място в предстоящите плейофи в Западната
Коментари Харесай

След 14-годишно прекъсване Тимбъруулвс се пребори за място в плейофите


Минесота Тимбъруулвс си обезпечи място в идните плейофи в Западната конференция на НБА след домакинска победа над Денвър Нъгетс със 112:106 след продължение. Двубоят бе директен конфликт сред двата отбора за осмата позиция в класирането на Запад – последната, даваща право на присъединяване във етапа на директните елиминации.

Подкрепяни от своите почитатели играчите на Том Тибодо водеха през съвсем целия дуел, само че все пак не съумяха да стигнат до успеха в постоянното време, приключило 101:101. В последвалите 5 спомагателни минути, домакините въпреки всичко съумяха да стигнат до скъпия триумф, който им обезпечи място в плейофите за първи път от 2004 година насам.

Най-резултатен за Тимбъруулвс бе Джими Бътлър, който осъществя 31 точки, а с дабъл-дабъл се регистрира другата звезда на отбора – центърът Карл-Антъни Таунс, който завърши с 26 пункта и 14 битки. Андрю Уигинс и Джеф Тийг пък прибавиха надлежно 18 и 17 точки. За гостите от Денвър сръбският център Никола Йокич вкара 35 точки и овладя 10 битки, само че и това не оказа помощ на тима от щата Колорадо, който финишира на деветото място в крайното класиране с актив от 46 победи и 36 загуби.

В различен дуел от лигата Ню Йорк Никс победи като посетител Кливланд Кавалиърс със 110:98. Срещата обаче ще се запомни с това, че звездата на домакините ЛеБрон Джеймс изигра своя 82-ри мач през акцията и за първи път в своята 15-годишна кариера в НБА записа присъединяване във всички срещи през постоянния сезон.

Люк Корнет вкара 23 точки, Трей Бърк 19, а Франк Ниликина 16 за спечелилите, до момента в който за Кавс, които финишираха на четвърто място на Изток, турският национал Чеди Осман се регистрира с 18 точки, 7 битки и 6 асистенции.

Ето и всички двойки в идните плейофи в Западната и Източната конференции:

Запад:

Хюстън Рокетс (1) – Минесота Тимбъруулвс (8)

Оклахома Сити Тъндър (4) – Юта Джаз (5)

Портланд Трейл Блейзърс (3) – Ню Орлиънс Пеликанс (6)

Голдън Стейт Уориърс (2) – Сан Антонио Спърс (7)

Изток:

Торонто Раптърс – Вашингтон Уизардс (8)

Кливланд Кавалиърс (4) – Индиана Пейсърс (5)

Филаделфия 76-ърс (3) – Маями Хийт (6)

Бостън Селтикс (2) – Милуоки Бъкс (7). /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР