Минералната вода вероятно е сред най-често купуваните стоки от магазините

...
Минералната вода вероятно е сред най-често купуваните стоки от магазините
Коментари Харесай

Колко важна е марката за потребителите, когато купуват минерална вода?

Минералната вода евентуално е измежду най-често купуваните артикули от магазините у нас, изключително когато човек е в придвижване през работната седмица или на път. Дали обаче за потребителите е значимо просто да си купят вода или избират по разнообразни индикатори коя тъкмо бутилка да вземат от рафта?

Според изследване на " Алфа Рисърч " 65% от тях залагат на марката на етикета, когато си избират минерална вода. По-малък % са тези, за които е по-важно находището, от което се добива водата, или цената й. Данните демонстрират, че от тези два фактора се управляват надлежно 12 и 10 на 100 от купувачите в страната.

" Именно с марката се свързват и най-важните характерности на водата, които се вземат поради при покупка: усет (51%) и качество (31%) ", показват от организацията за маркетингови и социално-политически изследвания.

" За 53% от участниците в изследването е по-важно да знаят коя е марката на водата, която купуват, в сравнение с кое е находището, от което е бутилирана. Близо 80% от потребителите на минерална вода държат да знаят кой е бутилирал водата. За тях името на съответната компания е поръчител за качеството на продукта, който купуват ", се споделя още в документа.

 Снимка 323267
Източник:

От " Алфа Рисърч " показват, че 45% от хората настояват, че биха престанали да купуват бутилирана вода, в случай че се увеличи цената й. В същото време 38% - в случай че под марката, която всекидневно купуват, се продава вода, бутилирана от разнообразни компании, въпреки и от едно място .

В проучването са включени мненията на 800 респондента сред 18 и 50 години, които са били интервюирани в интервала 2-6 ноември 2017 година по поръчка на Асоциацията на производителите на безалкохолни питиета в България (АПБНБ).

Това изследване идва на фона на полемиките, свързани с готвените промени в Закона на храните, които бяха признати на първо четене от Народното събрание. Те плануват предвиждат на етикетите на бутилките минерална вода да стоят не имената на марки, като да вземем за пример " Горна баня " или " Банкя ", а вместо тях да са изписани наименованията на находищата. При случаите, в които комерсиалната марка се разграничава от находището, първата би трябвало да се изписва с по-малки букви за сметка на наименованието на минералния извор.

По-подробно законопроекта и за позициите на двете организации АПБНБ и Съюза на безалкохолната индустрия в България (СБПБ), представляващи производителите, можете да прочетете тук:

 Любимата ви марка минерална вода скоро може да има ново име
Любимата ви марка минерална вода скоро може да има ново име

Или ето за какво е значимо да знаете повече за измененията в Закона за храните
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР