Минералната баня в Банкя ще бъде дадена за стопанисване на

...
Минералната баня в Банкя ще бъде дадена за стопанисване на
Коментари Харесай

Общината ще търси стопанин на банята в Банкя, ремонтът ѝ приключва догодина

Минералната баня в Банкя ще бъде дадена за стопанисване на външна компания. Предстои оповестяването на процедура за избор на такава. Преди това би трябвало да бъде изработен разбор какъв тъкмо модел на стопанисване да бъде определен. Проучвали се 5 разновидността, разгласи кметът на Банкя Рангел Марков, представен от " Фокус ".

В понеделник той и кметът на София Йорданка Фандъкова ревизираха работата по рестраврацията на банята. Очаква се ремонтът на постройката да завърши през май следващата година. Обновяването на банята, която е монумент на културата, стартира през ноември предходната година.

Средствата за ремонта на зданието бяха обезпечени с продажба на право на градеж на хотел наоколо от компанията " Алианц ". Частният вложител ще употребява хотела 35 години и по-късно той би трябвало да премине под ръководството на общината.


Ремонтът на постройката би трябвало да завърши през май следващата година. Сн. Столична община

Около 8 млн. лв. от продажбата на право на градеж на хотела са вложени в ремонта на банята. Освен възобновяване ѝ в достоверен тип се прави и апаратура за отопление и изстудяване с минерална вода. Ще бъде направени 25-метров плувен басейн.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР