Минерална вода с роза е един от най-търсените продукти сред

...
Минерална вода с роза е един от най-търсените продукти сред
Коментари Харесай

Минерална вода с роза - хит сред китайците

Минерална вода с роза е един от най-търсените артикули измежду китайците. Това сподели доцент Мариана Тиен, китаист към Българска академия на науките след откриването на форума „ По Западния път на коприната “. Тя изясни, че България се показва с учениците им точно с българската роза от няколко генерации, написа "Монитор ".

Според експертът, с цел да притеглим туристи от Китай е доста значимо да заложим на обичайните родни артикули. Освен розата, най-търсени са киселото мляко и виното. Важно е да има и обиколки турове, като към България се прибавят Гърция или Румъния, или Турция.

Профилът на китайските туристи е радикално друг от европейците, изясни още Тиен. И разясни, че не се пекат, не се интересуват от СПА и усамотение, а обичат доста шумни места. Трябва да наблегнем на това, с цел да ги спечелим, безапелационна е тя. По думите й харесват 4-5 звездни хотели и най-често остават за към седмица.

Сред главните проблеми, с цел да се промотира страната е, че нямаме уебсайт на китайски, липсват и екскурзоводи с техния език. Освен това платформите, през които се разпространява България въобще не се употребяват там, изясни още специалистът.

Общи туристически пакети с страните от Западния път на коприната са един от методите за привличане на китайците, в които се възнамерява да взе участие България. Много са страните, с които можем да осъществяваме общи туристически пакети и тъкмо това е концепцията на съдействието в границите на Световната организация по туризъм (СОТ), като акцентът е представянето на културно-историческите обекти по пътя, сподели министърът на туризма Николина Ангелкова на форума. Тя уточни, че основаният указател на туристическите атракции и онлайн платформата „ Аз обичам България “, която започва със 100-те национални туристически обекта отразява една част от самодейностите, които следва да се осъществят по Западния път на коприната.

А през предходната година китайските туристи в Европа са били близо 20 млн., прогнозите са през 2018 година да има сериозен напор, като броя им може да доближи до 100 млн. Именно идната година е отдадена на връзките Европейски съюз-Китай.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР