MindHub е мрежа от иновативни центрове за обучение по програмиране

...
MindHub е мрежа от иновативни центрове за обучение по програмиране
Коментари Харесай

Обучение от нов тип развива 8 ключови умения за 21. век

MindHub е мрежа от новаторски центрове за образование по програмиране на деца и юноши

В MindHub учениците развиват основни умения - критическо и аналитично мислене, умеене за решение на проблеми, алгоритмично мислене, основи на програмирането и работа в екип, които им оказват помощ да бъдат сполучливи в специалностите на бъдещето. Включени са и няколко по-специфични курса и образования – уеб програмиране, разработка на мобилни приложения и разработка на игри. През септември MindHub започва образования по програмиране за възпитаници на възраст 12-18 години с помощта на съдействието с учебна “Телерик академия ”.

Първият център на MindHub е основан преди 4 години в София. Идеята поражда в създателите му напролет на 2015 година по време на престой в Съединени американски щати. Първоначалната им цел е да проучат и открият дали има интерес в децата към образования по фундаменти в програмирането, както и дали ще бъдат разбрани и забавни и за родителите в България. След разглеждане на постигнатите резултати напролет на 2016 година откриват, че единствено за няколко месеца са достигнали до над 120 деца. Налице са и няколко осъществени партньорства.

Основателите си слагат за задача да репликират модела на сполучлив център в други огромни градове в България, както и отвън страната ни. Така идва концепцията за франчайз бизнес като един от няколко тестови модела за напредък.

През 2016 година, както и началото на 2017 година MindHub центрове за образование на деца по програмиране се зараждат в София, Пловдив, Велико Търново, Варна и Русе. Всички учебни заведения действат по един и същи метод - има обособени пространства с цялостния набор от принадлежности, работят на правилото на извънкласни действия, спазвайки всички специфики и характерности на бизнес модела.

Франчайз мрежата на MindHub се разраства с невероятни темпове. Първото учебно заведение отвън границите на България е намерено през есента на 2018 година в Естония. Следва откриването на две учебни заведения в Македония, две в Румъния - Клуж и Букурещ, и център във Финландия. В развой на договаряния и пред разкриване на нови MindHub центрове са във Англия, Словения, както и няколко нови града в Румъния.

Екипът на MindHub може да се похвали със забележителни триумфи и на родна земя - в София следва да се отворят четвърти и пети център, Русе се завръща с нова локация.

С откриването на тези учебни заведения мрежата на MindHub ще дава опция на повече деца да се образоват на основи на програмирането в близо 20 местоположения.

Зад триумфа на MindHub стои екип от към 20 души. Той е събран най-вече от експерти в разнообразни области, показали интерес както към сполучливия бизнес модел, по този начин и към обществения детайл за подкрепяне на бъдещето на деца и юноши. Най-честа форма на асортимент са рекомендациите.

Всеки един член на екипа припознава задачата като своя и мощно има вяра в триумфа и в по-доброто бъдеще на децата, което MindHub цели да реализира с ежедневните си действия. Чрез заниманията им по програмиране те развиват 8 от 12-те основни умения на 21. век.
thumbnail_photo-00143_1.jpg
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР