Минават се границите на свободата на словото и идва свободията.

...
Минават се границите на свободата на словото и идва свободията.
Коментари Харесай

Вежди Рашидов скочи срещу свободата на словото, израждала се в свободия

Минават се границите на свободата на словото и идва " свободията ". Това разгласи в ефира на Българска национална телевизия ръководителят на комисията по просвета и медии в Народното събрание Вежди Рашидов, който разяснява обстановката с Българското национално радио.

" Айде стига с тази независимост на словото. Всеки ден ни плюят като каруцари. Стига сте се заигравали с тази независимост ", съобщи той.

Програма " Хоризонт " на БНР спря излъчването тази седмица за ден, откакто дългогодишната правосъдна кореспондентка Силвия Великова, сериозна към прокуратурата, бе отстранена от ефир и като кореспондент. А по-късно - възобновена от премиера Борисов, само че с уточнението от управлението на радиото, че ще има прикован втори кореспондент " за плурализъм ". 

" Трябва да внимаваме обаче, тъй като се минават границите на свободата и идва свободията. Онова, което мен ме тормози - улицата стартира да кадрува. Не може единствено един да носи отговорността и да яде шамарите. Общественото мнение е доста значимо, само че е мнение. То обаче се манипулира. Медиите имат притежатели и те го манипулират ", каза още Рашидов.

И акцентира, че генералният шеф на публичното радио носи отговорността. 

" Медийните закони са остарели доста и това би трябвало да се трансформират. Трябва да подсигуряваме свободата на словото и да подсигуряваме спокойствието на медиите ", означи още той.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР