Минаване през тесни комини, прекосяване на целия свят и разнасяне

...
Минаване през тесни комини, прекосяване на целия свят и разнасяне
Коментари Харесай

Изследователка обясни как Дядо Коледа пътува по света с теория на Айнщайн

Минаване през тесни комини, пресичане на целия свят и разнасяне на чувал, в който са скрити дарове за 700 милиона деца по света. И всичко това в границите на една нощ - несъмнено звучи невероятно. Но по какъв начин го прави Дядо Коледа? Една физичка има вяра, че има отговор, а ключът към него е в Айнщайн, написа Daily Mail.
Д-р Кати Шийн от Университета в Ексетър пресмята, че положителният дъртак и неговите елени ще би трябвало да пътуват с към 10 милиона километра в час, с цел да доставят подарък за всяко дете в границите на 31-те часа, в които Коледа се чества по света, като се вземат поради другите часови зони. Според теорията на относителността на Айнщайн обекти, които се движат с висока скорост, понижават размера си. Това значи, че дядо Коледа най-вероятно се смалява, което му разрешава да побере издутия си стомах и големия чувал с дарове в тесни комини, споделя доктор Шийн.Той също по този начин е в положение да се движи незабележимо, тъй като светлинните талази се размазват при високи скорости. Това значи, че дядо Коледа се движи повече от 200 000 пъти по-бързо от Юсеин Болт.
Всъщност в небето той наподобява като изменящ се в светлините на дъгата проблясък, който остава съвсем незабележим за човешкото око поради високата скорост.
Айнщайновата доктрина би могли също по този начин да изясни за какво дядо Коледа в никакъв случай не остарява - времето се забавя, когато един обект се движи прекомерно бързо.
Д-р Шийн търси пояснение на тези въпроси още от седемгодишна. Тогава тя написа писмо на дядо Коледа, в което го пита за какво в никакъв случай не остарява. Получава отговор, гласящ „ Всичко е магия “. Но обещаващият академик желае по-рационално пояснение – и го намира 26 години по-късно.
Освен че обезпечава потребен отговор за родители, чиито деца разпитват за положителния дъртак,, доктор Шийн се надява теорията й да въодушеви младежите да се интересуват от физика.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР