Минавали сме безброй пъти покрай тях. Неизменна част са и

...
Минавали сме безброй пъти покрай тях. Неизменна част са и
Коментари Харесай

Реките на София заживяват нов живот

Минавали сме безчет пъти около тях. Неизменна част са и от пейзажа на София, само че като че ли в никакъв случай не получават заслуженото внимание. А би трябвало, тъй като общо шест реки пресичат огромна част от столицата. Перловската и Владайската минават и през самия център, само че някак все не съумяват да се впишат в нейния темп и дух.

Именно с концепцията да промени тази неправда се заражда самодейността Реките на София . Нейната цел е да промени техния образ и предопределение и да ги трансформира в един спокойни и уредени кътчета природа, място за просвета, спорт и отдих - тъкмо както е в редица европейски градове (от които можем да взимаме пример).

Първата стъпка към тази цел ще се направи на 26 и 27 септември, когато ще се организира първият по рода си Фестивал: Реките на София . Той ще ни покаже образно по какъв начин реките могат да заживеят нов живот и по този начин да се даде начало на смяната в настройката ни към тях. Акцентът е върху зоната към канала на булевардите " Евлоги и Христо Георгиеви " и " Сливница ".
 Снимка 497092

В двата дни на събитието са планувани редица интензивности, свързани с хора, бизнеси и организации, които застават зад идеята за нов живот на реките в столицата. Локациите са разнообразни, само че общото сред тях е, че са по протежението на Перловската и Владайската река.
 Снимка 497093

Ще се организира и отворена полемика за бъдещето на софийските реки и тяхното предопределение в градската среда.

Пълната стратегия на събитието, както и повече детайлности за всички събития можем да открием във Фейсбук страницата на.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР