Миналото не е порок – не съжалявам за нищо, не

...
Миналото не е порок – не съжалявам за нищо, не
Коментари Харесай

Мик Джагър: Не съм пленник на миналото

Миналото не е недостатък – не скърбя за нищо, не не помня нищо. Но не съм негов заложник, споделя Миг Джагър. Ето още от неговите откровения.

Докато лицето ми е върху кориците на списанията, не ме интересува дали ме плюят по страниците в тях. Хората желаят да ме видят подобен, какъвто съм бил през 1969-а – тъй като самите те тогава са били млади. Но тъй като нито аз, нито те изглеждаме като през 1969-а, се получават разминавания. Това е чист нарцисизъм.  Не бива да се потъва в „ едно време “. Затова непрекъснато сътворявам нови песни.

Майка ми в никакъв случай не е била щастлива от това, с което се занимавам. Но аз пък не съм рок звезда по рождение. Просто съм човек от шоубизнеса. Избрах рокендрола, тъй като тогава всички се опияняваха от него. Ако бях роден през 1915 година, щях да бъда барабанист в джаз бенд или артист от нямото кино.

Започнах с рокендрол, с цел да прехранвам се.

Нямам никакъв спомен от 60-те, само че си припомням, че обществото в Щатите беше репресивно, лимитирано, цялостно с расови и други предразсъци. В Америка не знаят нищо за Втората международна война.  

Аз съм неприятно учтив – пия чая си в 3, а не в 5.

Пропадането в бездната на алкохола, опиатите и безумията е обикновено досега, в който започваш да мислиш по какъв начин да се върнеш обратно.  Но рокендролът е един от опиатите – би трябвало да се внимава с него. Не може да си му отдаден от самото начало.

В света няма безспорна истина.

Аз съм реакционер, само че с дребна писмен знак. Консерватор съм, когато става дума за налози, само че съм либерал, когато приказваме за морал и свободата на словото.

Моето потомство се отличава единствено в едно от настоящето – ние вярвахме в това, което правехме.

Спомените са най-тежкият товар, който индивидът може да понесе.

Ако се лишиш от фантазиите си, ще би трябвало да живееш единствено с разсъдъка.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР